Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 30. 3. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 248 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 16 prometnih nesreč z materialno škodo.

Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozili.

Dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami sta se zgodili v Celju, ena v Žalcu.

V dopoldanskih urah se je v Celju lažje poškodovala 90-letna potnica na avtobusu. Voznik avtobusa je pri speljevanju z avtobusne postaje močno zavrl in s tem preprečil trčenje z neznanim voznikom, ki mu je izsili prednost. Pri zaviranju je 90 letnica potnica z glavo udarila v sedež pred seboj in se lažje poškodovala.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so v Celju obravnavali v popoldanskih urah. V nesreči se je lažje poškodovala mladoletna potnica, saj je voznik taxija speljal, ko je potnica še izstopala iz vozila. Mladoletnica je pri tem padla in se lažje poškodovala.

V večernih urah so bili obveščeni še o prometni nesreči, v kateri je bil udeležen 67-letni kolesar, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola padel in se lažje poškodoval. Kolesar je ime v krvi dobri dve promili alkohola.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj obravnavali spletno goljufijo. Občanka je preko spleta komunicirala z neznancem, ki jo je pod pretvezo, da nujno potrebuje denar za zdravljenje prepričal, da mu je preko spleta, na različne bančne račune, večkrat nakazala denar.

Ob tem policija znova opozarja, da bodite izjemno pozorni pri komunikaciji z neznanci. Internet je namreč postal neznansko privlačen za spletne kriminalce. Napadalci z umetelnimi zvijačami in obljubami iz vas izžamejo denar ali pridobijo dragoceno finančno informacijo. Prevare, v katerih nastopajo vaši že zdavnaj pozabljeni in preminuli svojci ali nigerijski princi, še zdaleč niso več edino sredstvo za doseganje cilja. Spletni kriminalci postajajo čedalje bolj inovativni in čedalje teže jih je odkriti. Sodobni spletni prevaranti bodo storili vse, da se dokopljejo do vašega denarja in/ali vaših bančnih podatkov, pri tem pa so se pripravljeni vživeti v najrazličnejše vloge, od direktorja do romantičnega ljubimca.

V Loki pri Žusmu so včeraj obravnavali vlom v garažo, od koder so neznani storilci ukradli dobrih 600 kg bakrenih vodnikov, okoli 60 kg medenine, varilni aparat in nekaj kosov ročnega orodja.

V Loki pri Žusmu so obravnavali še vlom v stanovanjsko hišo. V tem primeru ni storilec ničesar ukradel.

V Podvelki je neznani storilec vlomil v prostore nekdanjega podjetja in ukradel več metrov kabla.

Na območju Policijske postaje Žalec so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja. Sledi kazenska ovadba. Ker je osumljeni v večernih urah že kršil ukrep prepovedi približevanja, so mu izdali plačilni nalog.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 248 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih, eden nujen.