Policijsko poročilo, 30.11.2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 598 klicev občanov. 139 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Prometna varnost

Od petka do danes so na našem območju obravnavali devetnajst prometnih nesreč.

V eni se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila, v katero je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo v Lokarjah, na območju Policijske postaje Šentjur, trčila voznica osebnega vozila. Ostale prometne nesreče so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Na avtocesti so obravnavali romunskega voznika osebnega vozila, ki je na viaduktu Slatina, pri omejitvi 100 km/h, vozil 180 km/h. Voznika so oglobili.

V Žalcu so obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel dve promili alkohola v krvi. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ta konec tedna ukrepali osemnajstkrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Velenje so obravnavali malce poseben vlom. Neznani storilec je vstopil v odklenjeno klet ob stanovanjski hiši. Lastnica je v poznih večernih urah klet zaklenila in vanjo nevede zaprla storilca, ki je nato v nočnih urah prežagal več lesenih letev in pobegnil iz kleti, s seboj pa odnesel več električnega orodja in prehranskih artiklov.

V noči iz sobote na nedeljo so na avtocestnem počivališču Tepanje obravnavali tatvino dobrih 750 litrov nafte. Storilec jo je ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

Na Škapinovi ulici v Celju je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka. Ukradel je stojalo za novoletno jelko in lučke za jelko.

V Velenju je neznani storilec z ostrim predmetom na vozilu parkiranem pred stanovanjsko hišo naredil več risov in s tem lastnici povzročil za dobrih 1.000 € škode.

VIR: PU Celje

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun