Policijsko poročilo, 30. 1. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 613 klicev občanov. 173 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih.

46 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 83 s področja prometne varnosti in 44 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V petek so na Kidričevi cesti v Velenju obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil v nasprotni smeri in ogrožal ostale udeležence cestnega prometa. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,90 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

V soboto, okoli 18. ure, so na Resljevi ulici v Celju obravnavali prometno nesrečo, v kateri so bili poškodovani trije pešci. Povzročila jo je 78-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Bežigrajske, proti Mariborski cesti in je na prehodu za pešce trčila v tri pešce, ki so prehod pravilno prečkali. V trčenju se je huje poškodoval 8-letni fant, lažje pa peški stari 14 let. Voznico, ki ni vozila s takšno hitrostjo, da bi lahko pred prehodom za pešce varno ustavila, bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Velenje so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Storilcu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

Z delovišča, v bližini avtocestnega izvoza Dramlje, je neznani storilec ukradel akumulator.

Z osebnega vozila parkiranega na Ulici V. prekomorske brigade v Celju je neznanec ukradel katalizator.

V Celju, na Cesti na grad, so obravnavali vlom v garažo. Storilec ni ničesar ukradel.

V soboto so v Celju obravnavali poskus tatvine osebnega vozila. Storilcu vozila ni uspelo spraviti v pogon. Lastnici je s poškodovanjem notranjosti vozila povzročil za okoli 500 € škode.

Včeraj, okoli 18. ure, so bili obveščeni o manjšem požaru. V Rjavici je zaradi vžiga saj zagorelo v starejšem nenaseljenem objektu. Ogenj je uničil zabojnik za dimljenje mesa.

Včeraj, ob 18. uri so, so bili obveščeni, da je prišlo v Celju, na bencinskem servisu na Dečkovi ulici, do ropa. Storilec je zagrozil zaposleni in iz blagajne ukradel denar ter pobegnil. Kmalu po dejanju so storilca izsledili na Drapšinovi ulici v Celju in mu odvzeli prostost. Sledi kazenska ovadba.

Nezakonit prehod državne meje

V Golobinjeku so v soboto izsledili štiri državljane Irana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vsi štirje so zaprosili za azil.

Vir: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije