Policijsko poročilo 3. april 2017

7bb50f872c722bd27027827cc9c892e8

V petek so bili policisti okoli trinajste ure obveščeni o travniškem požaru, ki se je zaradi vetra razširil v gozd strmega pobočja od Škal proti Hrastovcu pri Velenju. V popoldanskih in poznih večernih urah je zgorelo od dve do tri kvadratne  kilometre gozdne površine. Ogenj je gasilo okoli 130 gasilcev 9 gasilskih društev, pri gašenju je pomagala tudi posadka helikopterja slovenske vojske. Med gašenjem se je hudo poškodoval eden izmed gasilcev iz Šoštanja. V požaru je nastala materialna škoda za okoli 25.000 €. Zoper 68-letnega povzročitelja požara bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zoper splošno varnost ljudi in premoženja.

V soboto so v Šentilju pod Turjakom opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Zaradi odsotnosti lastnikov, ki prebivata v Angliji, nastalo škodo in vrednost odtujenih predmetov še ugotavljajo.

V zgodnjih večernih urah so obravnavali vlom v župnišče Šmartno pri Slovenj Gradcu. Neznane storilce je med vlamljanjem zmotil župnik, tako da iz notranjosti niso ničesar odtujili, so pa povzročili škodo pri vlamljanju.

Okoli polnoči je bila policija obveščena, da je v Podvinu pri Žalcu prišlo do gozdnega požara. Ogenj je v celoti uničil leseno brunarico Ribiške družine Žalec. Nastala je gmotna škodo za okoli 10.000 €. Vzrok za nastanek požara še ugotavljajo.

V jutranjih urah včerajšnjega dne so v Ratanski vasi obravnavali prijavo tatvine osebnega avtomobila znamke FORD C-MAX, ki naj bi bil odtujen s parkirnega prostora pri trgovini Mercator. Vozilo je bilo okoli enaindvajsete ure najdeno v Dolah pri Šentjurju. Okoliščine prijave, odvzema in najdbe vozila še preverjamo.

 Okoli dvajsete ure so bili policisti obveščeni, da sta bili v stanovanjski hiši v Podčetrtku najdeni trupli 50-letnega očeta in njegovega 13-letnega sina. Po do sedaj zbranih informacijah je sin umrl nasilne smrti. Ogled so v prisotnosti preiskovalne sodnice in državne tožilke opravili do zgodnjih jutranjih ur današnjega dne. Več ugotovitev o tragičnem dogodku bomo posredovali danes.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.