Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 3.8.2015

Policijsko poročilo PU Celje, 3.8.2015.

Na cestah celjske in koroške regije se je v času vikenda zgodilo 32 prometnih nesreč, od tega ena s hudimi poškodbami ter 6 z lažjimi. Prometna neserča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v petek zvečer v mestu Celje. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, ki je v križišču zavijal levo in izsilil prednost vozniku motornega kolesa, ki je vozil naravnost. Med vozili je prišlo do trčenja, voznik motornega kelesa pa se hudo telesno poškodoval.

Na področju krimainlitete so policisti evidentirali 39 novih kaznivih dejanj. Prevladujejo vlomi in tatvine, obravnvali pa so tudi KD hude telesne poškodbe, KD povzročitve splošne nevarnosti, KD nasilja v družini ter ostala kazniva dejanja. 

V nedeljo ob 03.55 uri so policisti bili obveščeni o streljanju, ki se naj bi zgodilo v kraju Olimlje, v katerem naj bi bila ena oseba telesno poškodovana. Policisti in krminalisti, ki so odšli na kraj so ugotovili, da je najprej prišlo do kršitve javnega reda in miru oziroma pretepa v katerem je več oseb hudo telesno poškodovalo 17 fanta. Po tem dejanju so kršitelji prišli še na dom poškodovanega, kjer je je vnel prepir med njimi in očetom. Med prepirom je 54 letni oče ustrelil s pištolo in zadel 20 letnega moškega, ki je zadobil lahko telesno poškdobo. 17 letni fant, ki je bil pretepen pa je zadobil hudo telesno poškodbo in se zdravi v Celjski bolnišnici. Zoper vpletene v pretepu bodo policisti napisali kazenske ovadbe za povročitev hude telesne poškdobe zoper strelca pa kazensko ovadbo za povzročitev splošne nevarnosti. 

Preko vikenda je bilo vlomljeno v hišo v Žalcu, lastniki pogrešajo bakrene cevi in električne kable. Žalski policisti so obravnavali tudi vlom v vikend iz katerega so nezanci odtujili litoželezno peč za centralno kurjavo in dimnik V Šmarju je bilo vlomljeno vlopo za orodje iz katere so odtujili kosilnico na nitko znamke Kawasaki.

Tudi v Dravogradu so vlomili v vrtno uto, iz katere pa so odtujili električnega pastirja. V Celju so nepridipravi vlomili v avtomat za tople napitke in odtujili denar. V Štorah pa so vlomili v delavnico in odtuili parni čistilec.

Dogodki

Več iz istega kraja