Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 3. 2. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v 24. urah prejeli 274 klicev občanov. 66 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 23 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

S področja kriminalitete izpostavljajo tatvino dveh koles z motorji in nesrečo pri delu.

Včeraj, okoli poldneva, so bili obveščeni o nesreči pri delu na območju Bezenškovega Bukovja, kjer se je pri delu v gozdu huje poškodoval 54-letni moški. Tuja krivda je izključena.

V Preboldu je neznani storilec izpod kozolca ukradel starejše kolo z motorjem znamke Tomos Colibri, rdeče barve in kolo z motorjem, znamke Piaggio, Tip Vespa 50, letnik 1991, vinsko rdeče barve.

V nadaljevanju o dogajanju s področja cestnega prometa.

O tragični prometni nesreči, v kateri je včeraj popoldne umrl 15-letni fant, smo včeraj že poročali. Letos je to že druga smrtna žrtev na našem območju. Zato policisti znova pozivajo prav vse udeležence cestnega prometa, naj dosledno upoštevajo cestnoprometne predpise, naj bodo v prometu strpni in previdni ter naj pazijo nase in na ostale udeležence.

Pri tem naj spomnimo na današnji maraton nadzora hitrosti, ki bo do 19. ure potekal na 514 lokacijah po vsej Sloveniji. Na območju Policijske uprave Celje bodo nadzor izvajali na 125. lokacijah. Namen nadzora je umirjanje hitrosti v prometu in spreminjanje vozniških navad, da bi bile naše ceste varnejše za vse. Voznike pozivajo, naj spoštujejo omejitve in prilagodijo hitrost vožnje razmeram na cesti, saj je življenje dragocenejše kot nekaj prihranjenih sekund, opozarjajo na PU Celje.

Dogodki