Policijsko poročilo, 3. 11. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 207 klicev občanov. 63 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 10 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 7 s področja javnega reda in miru.

Včeraj so na območju PU Celje obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami ter sedem prometnih nesreč z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozili.

Glede jutranje prometne nesreče, ki so jo obravnavali v Šentjurju, prosijo za pomoč očividce.

Poziv očividcem prometne nesreče

Včeraj, 2. novembra 2021, ob 6. 40 uri, je v bližini semaforiziranega križišča v Šentjurju, na naslovu Dušana Kvedra št. 36 (pri stari glasbeni šoli) prišlo do prometne nesreče. V trčenju sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesar. Voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri centra Šentjurja proti Dolam medtem, kolesar pa se je v križišče pripeljal z desne smeri, gledano v smeri vožnje voznika osebnega avtomobila.

Voznik osebnega vozila in kolesar sta trčila malo za omenjenim prehodom za pešce. Kolesar se je v trčenju lažje poškodoval. Oba voznika zatrjujeta, da sta v križišče zapeljala pri zeleni luči. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče na PU Celje pozivajo očividce prometne nesreče, da se oglasijo na Policijsko postajo Šentjur ali pokličejo na telefonsko številko 03 746 41 50 oziroma na številko 113.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj trikrat ukrepali v javnih in enkrat v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete poročajo o vlomu in tatvini.

V Kozjem je neznani storilec vlomil v skladiščni zabojnik in ukradel puhalnik listja in posodo z gorivom.

Iz prostorov podjetja v Celju je nekdo ukradel prenosno blagajno z dnevnim izkupičkom.

Vir: PU Celje