Policijsko poročilo, 3. 1. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so od petka do danes sprejeli 922 klicev občanov. 2236 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

59 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 65 s področja prometne varnosti ter 81 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Obravnavali so tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 29 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali 27 krat, 13 krat na javnem kraju in 14 krat v zasebnih prostorih, pridržali so enega kršitelja. V Žalcu in Celju so dvema kršiteljema, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli vozila.

Kriminaliteta

Najbolj pestro je bilo na področju kriminalitete. Obravnavali so 3 kazniva dejanja nasilja v družini, 8 tatvin, 8 vlomov v stanovanjske objekte, 3 vlome v kleti, 2 vloma v vozila ter dva vloma v ostale objekte.

V Celju je bilo vlomljeno v tri stanovanjske hiše. V enem primeru je šlo za poskus, v dveh primerih pa so storilci prišli v notranjost objekta, ga preiskali ter odtujili zlatnino. Celjski policisti so opravili tudi ogled vloma prostorov enega izmed gasilskih društev v Celju, kjer so nepridipravi odtujili 25 kompletov gasilskih miz in klopi. V Celju je bilo vlomljeno še v dve kombinirali vozili, iz katerih je bilo odtujeno orodje.

V Velenju je bilo vlomljeno v dve stanovanjski hiši. V enem primeru je šlo za poskus, v drugem primeru pa je bila odtujena kuverta z 3.500 € gotovine.  V Topolšici so policisti opravili ogled vloma v prostore Muzeja Velenje, kjer je bil odtujen kos starega orožja in torba za nabojnike.  Velenjski policisti so opravili še dva ogleda vlomov v kleti, iz ene je bilo odtujeno orodje.

Tudi žalski in mozirski policisti so opravljali oglede vlomov v stanovanjske hiše.  V Žalcu je bilo vlomljeno v dve hiši, iz obeh hiš so storilci odnesli zlatnino. V Mozirju so neznani storilci vlomili v hišo skozi okno, jo preiskali, vendar ni bilo nič odtujenega.


V Žalcu je bilo vlomljeno tudi v paketomat, iz katerega so storilci odtujili za enkrat še neznano količino paketov. Vlomljeno je bilo v 32 predalov, prav tako je poškodovan ekran paketomata.

V Celju so policisti obravnavali tatvino menjalnega denarja iz gostinskega lokala.

V Žalcu so bile iz parkiranega osebnega avtomobila odtujeni dve registrski tablici.

Na Trubarjevi v Celju so nepridipravi iz parkiranega osebnega avtomobila odtujili dve meglenki.

Velenjski policisti so opravili ogled tatvine kolesa znamke KTM, katero je bilo parkirano v kolesarnici stanovanjskega bloka.

Na Rogli so policisti Policijske postaje Slovenke Konjice obravnavali tatvino denarnice. Storilec je takoj po tatvini poskušal opraviti dvig denarja na bankomatu, vendar mu to na srečo ni uspelo.

Vir: PU Celje