Policijsko poročilo, 3. 1. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 718 klicev občanov. 150 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih. 30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 55 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

V poplavi lepih želja, o mirnem in zadovoljnem začetku novega leta, sta dogajanje na območju PU Celje zaznamovala poskus uboja in poskus umora.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 718 klicev občanov. 150 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih. 30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 55 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

O poskusu uboja v Celju smo včeraj že poročali TUKAJ. Osumljenega moškega še vedno iščejo.

Danes ponoči so v enem od domov upokojencev na območju Policijske uprave Celje obravnavali poskus umora. 64-letni stanovalec je z nožem poškodoval 71-letnega sostanovalca.

Storilca so na kraju prijeli in mu odredili pridržanje. 71-letni oškodovanec je hudo poškodovan, po prvih podatkih ni v smrtni nevarnosti. V omenjenem primeru policist zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja poskus umora.

V zadnjih treh dneh so na območju PU Celje obravnavali tudi tri sume storitve kaznivih dejanj nasilja v družini. Osumljene bodo kazensko ovadili, izrekli so jim tudi ukrepe prepovedi približevanja žrtvam nasilja. V lanskem letu so na območju PU Celje ukrepe prepovedi približevanja žrtvam nasilja, izrekli 260. nasilnežem.

“Vsako nasilje je nedopustno. Tudi v prihodnje bomo na območju naše policijske uprave storili vse za zaščito žrtev nasilja, proti storilcem pa bomo dosledno in takoj ukrepali,” dodajajo na PU Celje.

V petek, nekaj pred 13. uro, so policisti na glavni cesti v naselju Brezno obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba hudo poškodovala, ena pa lažje. Prometno nesrečo je povzročil 31-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Maribora proti Dravogradu, navajajo na PU Celje. V naselju Brezno, je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal s ceste. Vozilo je zdrsnilo do struge potoka in trčilo v kamnito škarpo. V prometni nesreči se je huje poškodovala 33-letna sopotnicadveletna deklica, ki je bila pravilno pripeta v otroškem sedežu, se je v trčenju lažje poškodovala. Povzročitelja prometne nesreče bodo kazensko ovadili.

V dopoldanskih urah je v Velenju kolesar, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in po površini, ki ni namenjena kolesarjem, trčil v otroški voziček in peško. Voziček se je prevrnil, pri čemer je otrok padel iz vozička. Na srečo se otrok pri padcu ni poškodoval. V trčenju je bil lažje poškodovana mati otroka. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V petek so bili policisti obveščeni še, da je v roku zadnjega meseca, neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo na Kopitarjevi ulici v Celju. Ukradel je več slik, tri vodovodne armature in dve vratni kljuki.

Včeraj so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Križevcu, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice. Storilec je z mize v sobi ukradel nekaj gotovine. Škodo je lastniku povzročil še s poškodovanjem vrat.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije