Policijsko poročilo, 29. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 881 klicev občanov. 233 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

46 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 110 s področja prometne varnosti in 74 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

O tragični prometni nesreči, v kateri je v soboto popoldne umrl 44-letni motorist, smo že poročali. Poleg omenjene prometne nesreče so obravnavali še eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, 10 z lažjimi in 37 prometnih nesreč z materialno škodo.

Trem voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, so zasegli vozila.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so obravnavali v soboto popoldne v Svibnem,  kjer  je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel 67-letni voznik kolesa z motorjem. Mopedista so zaradi hudih poškodb s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petintridesetkrat.

Področje kriminalitete in ilegalnih migracij

V petek so bili obveščeni, da je na Javorniku neznani storilec iz odklenjenega osebnega  vozila  ukradel več kosov različnega električnega ročnega orodja, po oceni lastnika vrednega okoli 1.400 €.

V noči iz petka na soboto je neznani storilec iz rezervoarja bolgarskega tovornega  vozila, parkiranega  na avtocestnem počivališču Lopata, ukradel dobrih 400 litrov nafte.

V nedeljo so bili obveščeni, da je neznani storilec iz osebnega vozila parkiranega na Mariborski cesti v Celju ukradel torbico z dokumenti in denarnico.

V Vojniku je neznani storilec na treh osebnih vozilih prerezal po eno pnevmatiko.

Na včerajšnjem dogodku v Ločah je neznanec iz stojnice ukradel blagajno z denarjem.

Včeraj, okoli 19. ure, so na območju Rogaške Slatine ustavili voznika kombiniranega vozila, državljana Srbije, ki je prevažal 10 državljanov Iraka,  ki so ilegalno vstopili  v Slovenijo. Voznika so pridržali, iraške
državljane pa so po opravljenih postopkih namestili v azilni dom.

Lep in varen začetek novega delovnega tedna vam želijo iz Policijske uprave Celje.