Policijsko poročilo, 29. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 881 klicev občanov. 233 klicev je bilo interventnih, trije nujni.
policija

46 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 110 s področja prometne varnosti in 74 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

O tragični prometni nesreči, v kateri je v soboto popoldne umrl 44-letni motorist, smo že poročali. Poleg omenjene prometne nesreče so obravnavali še eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, 10 z lažjimi in 37 prometnih nesreč z materialno škodo.

Trem voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, so zasegli vozila.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so obravnavali v soboto popoldne v Svibnem,  kjer  je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel 67-letni voznik kolesa z motorjem. Mopedista so zaradi hudih poškodb s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petintridesetkrat.

Področje kriminalitete in ilegalnih migracij

V petek so bili obveščeni, da je na Javorniku neznani storilec iz odklenjenega osebnega  vozila  ukradel več kosov različnega električnega ročnega orodja, po oceni lastnika vrednega okoli 1.400 €.

V noči iz petka na soboto je neznani storilec iz rezervoarja bolgarskega tovornega  vozila, parkiranega  na avtocestnem počivališču Lopata, ukradel dobrih 400 litrov nafte.

V nedeljo so bili obveščeni, da je neznani storilec iz osebnega vozila parkiranega na Mariborski cesti v Celju ukradel torbico z dokumenti in denarnico.

V Vojniku je neznani storilec na treh osebnih vozilih prerezal po eno pnevmatiko.

Na včerajšnjem dogodku v Ločah je neznanec iz stojnice ukradel blagajno z denarjem.

Včeraj, okoli 19. ure, so na območju Rogaške Slatine ustavili voznika kombiniranega vozila, državljana Srbije, ki je prevažal 10 državljanov Iraka,  ki so ilegalno vstopili  v Slovenijo. Voznika so pridržali, iraške
državljane pa so po opravljenih postopkih namestili v azilni dom.

Lep in varen začetek novega delovnega tedna vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.