Policijsko poročilo, 29. 9. 2021

Na telefonsko številko 113 oziroma OKC PU Celje je bilo v zadnjih 24 urah sprejetih 315 klicev, od tega je bilo 73 interventnih dogodkov. 12 interventnih dogodkov je bilo iz področja kriminalitete, 34 s področja prometne varnosti, 13 s področja javnega reda in miru, ostali interventni dogodki pa so bili iz ostalih področij dela policije.

Prometna varnost

Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami ter 17 z materialno škodo.

V Slovenskih Konjicah, Šmarju pri Jelšah in Mozirju so policisti voznikom, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozila.

Javni red in mir

Javni red in mir je bil kršen petkrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

V eni izmed trgovin v Celju je neznani storilec odtujil za 1.390€ oblačil. Policisti so opravili ogled kraja tatvine in pregled varnostnih kamer ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Slovenskih Konjicah so policisti včeraj dopoldne obravnavali tatvino kolesa z motorjem. Kolo z motorjem je bilo v popoldanskem času s strani lastnice najdeno, vendar poškodovano. Na vozilu je nastala škoda za okoli 200 €.

Poskus vloma v osebni avto so obravnavali policisti PP Rogaška Slatina. Storilec je na vozilu povzročil za 1.000€ škode.

Vlomljeno je bilo v vozilo v Radečah. Neznani storilec je razbil steklo na vratih in iz notranjosti vozila odtujil torbico, v kateri je bila denarnica z osebnimi dokumenti ter 15€ gotovine.

V Celju je bilo preko noči vlomljeno v enega izmed bankomatov. Ogled še poteka, nastala škoda še ni znana.