Policijsko poročilo, 29. 6. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 342 klicev občanov. 96 klicev je bilo interventnih, štirje nujni. 16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 42 s področja prometne varnosti in 21 s področja javnega reda in miru.

Kriminaliteta

Celjski policisti so obravnavali dve tatvini v trgovinah. V prvem primeru je storilec odtujil za 65 € prehrambnih artiklov, v drugem primeru pa oblačila v vrednosti 80 €.

Na Opekarniški v Celju je neznani storilec iz parkiranega tovornega avtomobila odtujil akumulator.

Velenjski policisti so obravnavali poškodovanje tuje stvari – strešnikov na vikendu v Velenju.

Na Brodarjevi ulici v Celju so nepridipravi na parkiranem osebnem avtomobilu prerezali vse štiri pnevmatike.

Ilegalne migracije

Na mejnem prehodu Dobovec so policisti pri kontroli podvozja tovornega avtomobila odkriti tri ilegalne pribežnike, državljane Afganistana. Po končanem postopku so jih predali nazaj hrvaškim policistom.

Cestni promet

Obravnavali so štiri prometne nesreče, ki so se končale z lažjimi telesnimi poškodbami, ter 19 prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo.

Dvema voznikoma, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozili.

V Radljah ob Dravi so imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,80 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Javni red in mir

Obravnavali so enajst kršitev javnega reda in miru, od tega šest na javnem kraju in pet v zasebnih prostorih.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije