Policijsko poročilo, 29. 6. 2020

Policija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 915 klicev občanov. 237 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

Petek, 26. junij 2020

Kot so že poročali v petek, so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri je umrl voznik osebnega vozila. Prometna nesreča se je zgodila ob 10.42 uri izven naselja Javorje iz smeri Črne na Koroškem proti Slemenu.

22 letni voznik osebnega vozila iz območja Črne na Koroškem je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo, ki ga je vozil 55 letni voznik. Voznik tovornega vozila je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju saj je bil lažje telesno poškodovan, voznik osebnega avtomobila je na kraju nesreče umrl.

V petek ob 11.23 uri so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na Jamovi ulici v Celju. Storilcu ni uspelo vstopiti v notranjost hiše je pa povzročil materialno škodo.

Vlom v župnišče so obravnavali na območju Šmartnega v Rožni dolini, občina Celje, kjer je storilec odtujil blagajno. Z navedenim vlomom je povzročil na objektu materialno škodo.

Ilegalni prehodi državne meje:

V petek ob 08.08 uri so policisti na MP Dobovec pri kontroli tovornega vozila odkrili 2 državljana Alžirije in državljana Maroka, ki so se poizkušali izmakniti mejni kontrolo tako, da so bili skriti v priklopnem vozilu. Predani so bili v postopek Hrvaškim policistom.

V petek ob 08.12 uri so policisti PP Rogaška Slatina na železniški postaji v Rogaški Slatini izsledili dva državljana Alžiriji, ki sta ilegalno prestopila državno mejo v kraju Trlično. Tujca sta bila predana v postopek Hrvaškim policistom.

Sobota, 27. junij 2020

Zjutraj ob 07.34 uri so obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje telesno poškodoval 65 letni voznik motornega kolesa iz območja Velenja, kateri je v kraju Parižlje nepravilno prehiteval voznico osebnega vozila v času, ko je pravilno zavijala levo.

Ob 19.56 uri so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje telesno poškodoval 52 letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, ki je vozil iz smeri Rogle proti Zrečam. Voznik je vozil prvi v skupni štirih motoristov, izven kraja Boharina je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. S kraja je bil odpeljal v SB Celje.

Ob 23.52 uri so bili obveščeni o požaru v kraju Zbelovo, občina Slovenske Konjice, kjer je zagorel hlev. Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja požara in nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede vzroka požara.

Nedelja, 28. junij 2020

V dopoldanskem času so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Oleščah, občina Laško, od koder je storilec odtujil gotovino in povzročil materialno škodo na objektu.

V Vojniku je storilec vlomil v stanovanjsko hišo skozi vrata, od koder je odtujil večjo količino gotovine in vrednejše predmete.

V Ložnici pri Celju je storilec vlomil skozi okno v stanovanjsko hišo od koder je odtujil gotovino in televizijo.

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so pri kontroli prometa ustavili voznika tovornega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0,63 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika so odredili pridržanje, zoper njega bodo podali obdolžilni predlog.

Policisti so v času vikenda obravnavali 18 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in 15 kršitev v zasebnem prostoru. Enega kršitelja so pridržali.V času vikenda so policisti zasegli 6 vozil zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov.

VIR: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.