Policijsko poročilo, 29. 4. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh 24. urah prejeli 260 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru. S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, dveh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in petnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali petkrat. Včeraj so obravnavali tudi ilegalne prestope državne meje.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli 13. ure obravnavali v Šoštanju, kjer je 64-letna kolesarka trčila v robnik in padla ter se hudo poškodovala.

S področja kriminalitete izpostavljajo nesrečo pri delu. Zgodila se je v podjetju na Muti, kjer si je 24-letna delavka, pri odstranjevanju odkovkov na delovnem stroju, huje poškodovala roko. V omenjenem primeru zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja ogrožanje varnosti pri delu.

Iz celjskega podjetja so jih včeraj obvestili, da so v tovornem vozilu našli državljana Afganistana, ki se je v Slovenijo pripeljal skrit med paletami v tovornem delu vozila. Po opravljenih postopkih je zaprosil za mednarodno zaščito.

V večernih urah so na območju Rogaške Slatine izsledili dva državljana Pakistana, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Vir: PU Celje