Policijsko poročilo, 29. 3. 2019

Policijsko poročilo

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj obravnavali 64 interventnih dogodkov. Več o nekaterih v nadaljevanju.

Poskus tatvine osebnega vozila – Žalec

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni o poskusu tatvine osebnega vozila znamke VW Golf 5, parkiranega na Čopovi ulici v Žalcu. Storilcu vozila ni uspelo odpeljati.

Hišna preiskava – Velenje

Na območju Velenja so včeraj opravili hišno preiskavo s področja prepovedanih drog. Pri domačinu so našli in zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje, digitalno tehtnico in starejšo puško.

Poskus vloma v frizerski salon – Dobja vas

V Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so obravnavali poskus vloma v frizerski salon. Storilcu v salon ni uspelo vstopiti, lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem ključavnice in kljuke vhodnih vrat.

Poškodovanje tuje stvari – Rimske Toplice

Včeraj so bili obveščeni o poškodovanju strehe osnovne šole v Rimskih Toplicah. Neznani storilci so hodili po kovinski strehi in jo poškodovali ter lastnikom povzročili za okoli 500 € škode.

Poškodba jadralnega padalca – Šentvid pri Grobelnem

Na območju Šentvida pri Grobelnem se je včeraj pri treningu z jadralnim padalom poškodoval 47-letni moški. 47-letnik je pri pristanku na poligonu jadralnih padalcev trčil v bližini parkirano osebno vozilo, pri čemer si je poškodoval nogo. Tuja krivda je izključena.

Ilegalni prestop državne meje

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj popoldne na avtocesti na območju Šentjurja, ustavili voznika osebnega vozila, ki je v vozilu ilegalno prevažal šest kitajskih državljanov, štiri na sedežih in dva v prtljažnem delu vozila. Kitajske državljane, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo bodo danes predali hrvaškim varnostnim organom. Voznika, ki jih je proti plačilu je prevažal, so pridržali in ga bodo kazensko ovadili.

Pijan voznik – Slovenj Gradec

Danes, okoli pol štirih zjutraj, so imeli v Slovenj Gradcu v postopku voznika osebnega vozila, ki je v bližini bolnišnice trčil v steber. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je 28-letni voznik vozil krepko pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel več kot 2 promila alkohola v krvi. Voznika so pridržali do streznitve.

Vir: PU Celje

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.