Policijsko poročilo, 29. 1. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 211 klicev občanov. 57 klicev je bilo interventnih, eden nujen, so sporočili s PU Celje.

Cestni promet

Včeraj so policisti obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo in prometno nesrečo, v kateri je bila lažje telesno poškodovana kolesarka. Omenjena nesreča se je zgodila na Ljubečni, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v kolesarko, ki je padla in se lažje telesno poškodovala.

Policisti PP Slovenske Konjice so vozniku osebnega vozila zasegli vozilo, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola saj je imel 0,72 promilov alkohola v krvi. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog.  

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali 2 krat v zasebnem in 2 kraj na javnem kraju.

Kriminaliteta

V Radečah so policisti obravnavali tatvino električne energije, kjer je storilec v elektro omarico speljal  vodnik mimo merilnika. Elektro podjetje je oškodoval za okoli 5000 evrov.

Policisti PP Rogaška Slatina so obravnavali zlorabo bančne kartice, ko je oškodovanka nameravala opraviti nakup preko spleta. Pri tem je neznani storilec zlorabil njeno bančno kartico in jo oškodoval za okoli 900 evrov.

V Rogaški Slatini je neznani storilec iz stanovanjske hiše odtujil starejšo stensko uro in lastnika oškodoval za okoli 500 evrov.

V kraju Irje na območju Rogaške Slatine je neznani storilec iz delavnice odtujil motorno žago.

V kraju Šerovo, na območju UE Šmarje pri Jelšah, je 62 letni moški v svojem gozdu podiral drevesa. Pri tem je vrh drevesa poškodoval električne vodnike in s tem povzročil izpad električne energije. Zaradi poškodbe je bilo okoli 300 gospodinjstev nekaj časa brez električne energije. Pri dogodku ni bil nihče telesno poškodovan nastala je manjša materialna škoda. Zoper moškega bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Neznani storilec je v času od 27. 1. 2021 do 28. 1. 2021 v Škofji vasi, UE Celje, z orodjem vlomil v poslovne prostore podjetja, kjer je iz pisarne odtujil poslovno dokumentacijo.

Neznani storilec je obdobju zadnjih treh dni poškodoval parkirno zapornico pri Osnovni šoli v Rogatcu.

Policisti PP Mozirje so na območju Ljubnega obravnavali nesrečo pri delu v kateri se je pri podiranju dreves v gozdu lažje telesno poškodoval 66 letni moški.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije