Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 28. september 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 196 klicev občanov. 57 klicev je bilo interventnih.
Fotografija je simbolična

22 interventnih klicev  je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 20 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali štiri prometne nesreče v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč z materialno škodo.

V Šoštanju so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj zjutraj obravnavali v Prožinski vasi. Povzročil jo je voznik kombiniranega vozila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v voznika osebnega vozila. V trčenju se je lažje poškodovala sopotnica v osebnem vozilu.

V Celju se je v prometni nesreči lažje poškodovala kolesarka, ki je obvozila tovorno vozilo in pri tem trčila v vzvratno ogledalo vozila.

V Šoštanju se je v prometni nesreči lažje poškodoval pešec. Vanj je na parkirišču trčil voznik osebnega vozila.

V večernih urah seje na Ravnah na Koroškem v prometni nesreči lažje poškodovala peška. Vanjo je na prehodu za pešce trčila voznica osebnega vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

Ob Suhi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz stanovanjske hiše, ki je bila odklenjena, ukradel gotovino, zlatnino in bančno kartico, s katero je na bankomatu že poskušal dvigniti gotovino.

Znova opozarjajo vse občane, naj skrbno zaklepajo vrata stanovanjskih hiš in stanovanj, četudi jih zapustijo le za kratek čas. Storilci namreč hitro izkoristijo vsako priložnost.

Lepo, mirno in varno sredo želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 196 klicev občanov. 57 klicev je bilo interventnih.