Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 28. 8. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 1001 klic občanov. 287 klicev je bilo interventnih, 8 nujnih.

56 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 98 s področja prometne varnosti in 114 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, 13 z lažjimi in 18 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v soboto dopoldne obravnavali na avtocesti izven naselja Šempeter. Povzročil jo je voznik motornega kolesa, ki je vozil v smeri Ljubljane. Ko je dohitel kolono vozil, ki je nastala zaradi vzdrževalnih del na avtocesti, je po levi strani prehitel osebno vozilo, katerega voznik je pravilno vozil z zmanjšano hitrostjo. Med prehitevanjem je osebno vozilo oplazil, izgubil oblast nad motorjem in padel. Motorno kolo je nato trčilo v varovalno betonsko ograjo. V prometni nesreči se je hudo poškodovala sopotnica na motornem kolesu.

S področja cestnega prometa policisti izpostavljajo še izjemno neodgovoren cestno prometni dogodek. Včeraj popoldne jih je voznik obvestil, da je na avtocesti med počivališčem Zima in Dramljami opazil moškega, ki se je z rolko peljal po avtocesti, po nasprotni smeri, proti počivališču Zima, kjer so ga kmalu po klicu tudi izsledili in mu zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Ob tej priložnosti policisti znova opozarjajo vse, da so tovrstna ravnanja skrajno neodgovorna in nevarna.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali triindvajsetkrat.

Kriminaliteta

Na parkirišču v Celju je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo in lastniku povzročil za okoli 500 € škode.

V Trnavi, na območju Policijske postaje Žalec, so obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel dnevni izkupiček.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 1001 klic občanov. 287 klicev je bilo interventnih, 8 nujnih.