Policijsko poročilo, 28.8.2019

Včeraj so na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje prejeli 224 klicev občanov, v 74. primerih je šlo za interventne dogodke.

S področja cestnega prometa poročajo o 16 prometnih nesrečah, v treh so se tri osebe lažje poškodovale.

Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo so zasegli vozili.

Na Ljubečni so zasegli osebno vozilo 76-letnemu vozniku, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja, v Pristavi pri Mestinju pa 27-letnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Od dogajanja s področja kriminalitete poročajo o petih vlomih in tatvini.

Vlomi v tovorna vozila – Radlje ob Dravi

Na območju Radelj ob Dravi so obravnavali vlome v štiri tovorna vozila. Storilec je iz dveh ukradel kartici s pripadajočimi pin kodami.

Tatvina kolesa – Velenje

V Velenju, na Kosovelovi ulici, so obravnavali tatvino moškega kolesa znamke Felt, črne barve. Storilec ga je ukradel iz garaže.

Vlom v bencinski servis – Ravne na Koroškem

Okoli enih zjutraj so policisti bili obveščeni o vlomu v bencinski servis v Ravnah na Koroškem. Storilec si je pripravil izdelke, odnesti jih ni uspel.

Včeraj so veliko aktivnosti namenili zaključku preiskave kriminalne združbe s širšega celjskega območja, ki se je ukvarjala z nezakonitimi migracijami. V aktivnostih, v katerih je sodelovalo več kot 70 kriminalistov in policistov, so pridržali 7 oseb. Podrobnosti bodo predstavili na današnji novinarski konferenci.

VIR: PU Celje, Milena Trbulin