Policijsko poročilo, 28.6.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih štirih dneh prejeli 1.145 klicev občanov. 281 klicev je bilo interventnih, 9 nujnih.
Policija

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 10 s področja mejnih zadev in tujcev, 127 s področja prometne varnosti in 84 s področja javnega reda in miru.

Dogajanje zadnjih štirih dni je tragično zaznamovala sinočnja prometna
nesreča, v kateri je izven naselja Pernice, umrl 54-letni voznik
štirikolesnika. Več TUKAJ.

Cestni promet

V četrtek, nekaj pred 18. uro, so na Ostrožnem v Celju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval 24-letni voznik kolesa z motorjem, ki je vozil iz smeri Dečkove ceste proti Ostrožnem. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je na ravnem delu vozišča izgubil oblast nad kolesom z motorjem, padel in se hudo poškodoval.

V petek dopoldne se je na Graški Gori poškodoval 58-letni kolesar, ki je v desnem nepreglednem ovinku, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad kolesom, padel in se hudo poškodoval.

Včeraj, nekaj pred 14. uro so hudo prometno nesrečo obravnavali v Spodnjih Prelogah, kjer sta trčila voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja voznika osebnega vozila na regionalno cesto. 29-letni motorist se je v trčenju hudo poškodoval.

Sinoči, nekaj pred 22, uro je v Škalah padel motorist, ki je vozil iz smeri Plešivca. zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je pri cestni oviri padel. Pri padcu se je 47-letni motorist hudo poškodoval.

Kriminaliteta

Pri Šmartinskem jezeru so v četrtek obravnavali tatvino električnega skiroja.

V petek zjutraj so bili obveščeni, da je v Kozjaku, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, ogenj v celoti uničil starejšo brunarico. Zagorelo je zaradi dotrajanega dimnika. Tuja krivda je izključena.

V Loki pri Žusmu je neznani storilec z vozila ukradel steklo sprednjega smerokaza in okrasno plastiko strešnega dela vozila.

V Bučah so obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec je iz hladilnika ukradel nekaj hrane.

V soboto so bili obveščeni, da je neznani storilec na osebnem vozilu parkiranem na Trubarjevi ulici v Celju, prerezal vse štiri pnevmatike.

V soboto, nekaj pred 15. uro, je v Velikem Širju zagorela drvarnica. Vzrok požara še ni znan.

Včeraj so v Škofji vasi obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel gotovino.

Ilegalne migracije

Včeraj je voznik tovornega vozila obvestil, da je na parkirišču na Lopati, v podvozju vozila opazil tujca. Tujec, državljan Libije se je v podvozje tovornega vozila skril na Madžarskem.

VIR: PU Celje

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.