Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 28. 5. 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 316 klicev občanov. 90 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 10 s področja mejnih zadev in tujcev, 41 s področja prometne varnosti in 29 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so obravnavali eno prometno nesreč s hudimi poškodbami, dve  z lažjimi in šestnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj, nekaj pred 15. uro, obravnavali v Velenju, kjer je voznica osebnega vozila, na prehodu za pešce trčila v peško. Peška se je v trčenju hudo poškodovala.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

Okoli 17.30 ure so bili obveščeni, da je voda zalila enega od trgovskih centrov v Velenju.  Ogled kraja bodo opravili danes. Prve ugotovitve pa kažejo, da je delavec podjetja, med prenovo ene od trgovin, s hidravličnim dvigalom poškodoval cev gasilnega sistema, zaradi česar je voda zalila del  trgovskega centra.

V adrenalinskem parku na Kopah so obravnavali tatvino višje lestve in dveh varnostnih mehanizmov za zaščito pred padcem.

Na Paškem Kozjaku so neznanci s traktorja ukradli več različnega gozdarskega orodja in več hlodovine.

Danes, v jutranjih urah, so bili obveščeni o tatvini goriva. Neznani storilec je  okoli 800 litrov goriva ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

Nedovoljen prehod državne meje

V Podplatu so sinoči ustavili srbsko voznico osebnega vozila, ki je v vozilu prevažala pet državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopil v Slovenijo. Enega od njih celo v prtljažniku vozila.  Voznico bodo kazensko ovadili. Vseh pet turških državljanov pa je zaprosilo za mednarodno zaščito.  

Najden telefon

Žalski policisti hranijo najden telefon znamke Xiaomi Redmi. Kdor ga pogreša, ga lahko z dokazili o lastništvu, prevzame pri njih.

Vir: PU Celje

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 316 klicev občanov. 90 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.