Policijsko poročilo, 28.5.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 369 klicev občanov. 82 klicev je bilo interventnih, eden nujen.
Policija

10 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 46 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so obravnavali enajst prometnih nesreč, štiri z lažjimi poškodbami udeleženih in sedem prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami so včeraj obravnavali v Mestinju, v Košnici pri Celju, v Celju in v Pamečah.

V Mestinju je voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča. Vozilo se je prevrnilo.

V Košnici so bila v prometni nesreči udeležena štiri osebna vozila. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je nenadno zapeljal v levo in čelno trčil v vozilo voznice, ki je pripeljala nasproti. V njeno vozilo sta trčili še dve voznici. Vsi štirje udeleženci so se v prometni nesreči poškodovali.

V Celju, na Kidričevi ulici, je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki se je v trčenju lažje poškodovala.

V Pamečah sta se v prometni nesreči, več TUKAJ.

Na območju Slovenj Gradca so včeraj pridržali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj manj kot dve promili in pol alkohola. V Arji vasi so obravnavali voznika, ki je imel dobro promilo in pol alkohola v krvi, v Laškem pa voznika, ki je imel dobro promilo. V vseh treh primerih sledijo obdolžilni predlogi.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Včeraj nekaj pred šesto uro zjutraj so v Bukovju v Babni Gori obravnavali požar. Zagorelo je starejše gospodarsko poslopje. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi kratkega stika na električnem vodniku. V požaru
je v celoti zgorel leseni del objekta. V hlevu je bilo v času požara 5 krav, štiri so uspeli pravočasno rešiti. Ogenj je uničil tudi več kmetijskih strojev. Požar je gasilo 47 gasilcev okoliških prostovoljnih gasilskih društev.

Ilegalne migracije

V dopoldanskih urah sta dva občana Celja poklicala in povedala da sta opazila štiri moške, za katere sta posumila, da bi lahko bili ilegalni migranti. Kmalu po klicu so policisti na Brodarjevi ulici v Celju izsledili štiri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po opravljenih postopkih so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

VIR: PU Celje

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.