Policijsko poročilo, 28. 3. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 254 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

23 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 35 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 20 prometnih nesreč z materialno škodo.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Na Milčinskega ulici v Celju so obravnavali tatvino osebnega vozila Renault Scenic, bele barve, letnik 2018, registrskih številk CE VL 617. Storilec je vozilo odpeljal s parkirišča pred stanovanjskim blokom.

Na Cankarjevi ulici v Celju je neznanec razbil izložbeno steklo trgovine.

Na Kidričevi ulici v Celju je neznani storilec iz priročnega skladišča podjetja ukradel 10 škatel usmerjevalnikov za sončno elektrarno.

Na Teharski cesti v Celju je neznani storilec iz zabojnika za nevarne odpadke, v ograjenem prostoru ob stanovanjski hiši, ukradel devet različnih akumulatorjev.

Z osebnega vozila parkiranega na Bežigrajski cesti v Celju je neznani storilec ukradel obe registrski tablici.

Okoli 19. ure, so v Celju, na glavni avtobusni postaji, obravnavali nasilništvo. Mlajši moški, ki je prišel na avtobusno postajo v spremstvu mlajše ženske, je napadel 31-letnega moškega, ki je čakal na avtobusni prevoz. Neznanec je moškega lažje poškodoval. Nasilnež in njegova spremljevalka sta po dogodku odšla po Mariborski cesti v smeri Vojnika. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo.

Sinoči, okoli 21.30 ure, so bili obveščeni, da je v Šempetru v Savinjski dolini zagorela stanovanjska hiše. Po prvih ugotovitvah je zagorelo v bližini dimnika. Ogenj je uničil ostrešje in mansardne prostore. Z ogledom kraja požara nadaljujejo danes.

Nekaj čez tretjo uro zjutraj so bili obveščeni še o požaru v Štorah, kjer je na hodniku večstanovanjske stavbe zagorela omarica za čevlje. Vzrok požara še ni znan.

Vir: PU Celje

Dogodki