Policijsko poročilo, 28. 3. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 812 klicev občanov. 206 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 41 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 16 s področja mejnih zadev in tujcev, 92 s področja prometne varnosti in 47 s področja javnega reda in miru. S področja cestnega prometa poročajo o dveh prometnih nesrečah s hudimi poškodbami. Minuli konec tedna so na njihovem območju obravnavali tri hude nesreče pri delu.

V soboto dopoldne se je v Brezju pri Podplatu huje poškodoval 38-letni motorist, ki je pri prehitevanju drugega vozila izgubil oblast nad motorjem in padel.

Drugo prometno nesrečo so obravnavali včeraj, nekaj čez 12. uro, v križišču na Polulah. Povzročil jo je 44-letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Laškega in je kljub rdeči luči na semaforju zapeljal v križišče in trčil v 34-letnega voznika osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal iz smeri Teharske ceste ter zavijal v levo, proti Laškemu. V trčenju sta se hudo poškodovali 26-letna sopotnica v vozilu povzročitelja in 32-letna sopotnica iz drugega vozila. Voznika v prometni nesreči nista bila poškodovana.

Na območju Ribnice na Pohorju se je v petek pri spravilu lesa 65-letni občan tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Poškodovanega je udarilo deblo, ki ga je poskušal s traktorsko vitlo povleči iz potoka, kamor se je zagozdilo.

V petek so bili obveščeni tudi o nesreči pri delu na območju Dravograda. Do nesreče je prišlo v podjetju, kjer si je 58-letni delavec med opravljanjem dela na liniji za izdelavo tlakovcev hudo poškodoval roko. Tujo krivdo so izključili.

V soboto se je v Gubnem poškodoval 55-letni občan, ki je med obrezovanjem sadnega drevja padel z višjega drevesa in se hudo poškodoval.

V petek, okoli 13. ure, je do požara prišlo na avtocesti, v bližini izvoza Vransko, v smeri proti Celju. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Ogenj je uničil tovorno vozilo, hidravlično zgibno dvigalo, valjar na tovornem delu vozila in gradbeni material, ki je bil naložen na vozilu. Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 140.000 € materialne škode.

V noči iz sobote na nedeljo so bili obveščeni o požaru v Skornem pri Šoštanju. Ogenj je v celoti uničil poslovni objekt, velik približno 20 x 5 metrov, v katerem je bilo več delovnih strojev. Vzrok požara še ni potrjen. Z ogledom kraja požara nadaljujejo danes.

V isti noči so večji požar obravnavali tudi v Golavabuki, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec. V tem primeru je ogenj močno poškodoval stanovanjsko hišo. Do požara je prišlo v zgornji etaži stanovanjske hiše, kjer je v celoti pogorelo ostrešje. Vzrok požara je najverjetneje kratek stik na električnih vodnikih na podstrešju stanovanjske hiše. Tuja krivda je izključena. Po prvih, neuradnih ocenah, je na stanovanjski hiši nastalo za okoli 200.000 € materialne škode.

Med vikendom so obravnavali tudi več travniških požarov, zato občane znova opozarjamo, da je na našem območju še vedno razglašena velika požarna ogroženost in da je kurjenje v naravnem okolju prepovedano.

Vir: PU Celje