Policijsko poročilo, 28. 2. 2019

Včeraj so na območju Policijske uprave Celje obravnavali 74 interventnih dogodkov.

O včerajšnjem ropu banke v Velenju smo že poročali TUKAJ. Storilca, mlajšega moškega, ki je včeraj, nekaj čez pol deseto uro dopoldne, oropal banko na Cankarjevi ulici v Velenju, še iščejo.

Od preostalega dogajanja izpostavljajo tatvino v zlatarni, dve poškodovanji vozil in zaseg vozila.

Tatvina – Šmarje pri Jelšah

V Šmarju pri Jelšah so obravnavali tatvino. Starejši hrvaško govoreč moški, urejenega videza, si je v zlatarni ogledoval zlatnino in pri tem ukradel dve vrednejši zapestnici.

Poškodovanje vozil – Celje, Šoštanj

Včeraj zjutraj je občan obvestil policiste, da mu je nekdo na tovornem vozilu, parkiranem na Zoisovi ulici v Celju, prebodel dve pnevmatiki.

V Šoštanju, na Trgu bratov Mravljakov, pa je neznanec na parkirano osebno vozilo vrgel težji pepelnik in poškodoval steklo vozila.

Zaseg vozila – Dramlje

V Dramljah so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola,

Tudi včeraj so bili obveščeni o požarih, do katerih je prišlo zaradi kurjenja suhe trave in vejevja.

Požar – Ravne na Koroškem

Kot navaja Uprava RS za zaščito in reševanje, je včeraj na Čečovju gorelo podrastje. Poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem in gasilci PGD Ravne na Koroškem so požar na površini približno 20 kvadratnih metrov pogasili, požarišče prekopali in zalili z vodo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Glede na to, da je razglašena velika požarna ogroženosti pristojne službe znova opozarjajo vse občane, naj v tem času na travnikih in v okolici hiš ne kurijo, zažigajo listja, suhe trave,odpadnega vejevja in drugega. V teh razmerah hitro pride do požarov, s čimer tisti, ki kurijo, ne ogrozijo le lastne varnosti in varnosti soljudi pač pa tudi varnosti svojega in drugega premoženja.

Zaradi napačnega kurjenja na prostem kazen tudi do 30.000 evrov

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije