Policijsko poročilo 27. marec 2017

Ta konec tedna so policiati na celjskih in koroških cestah obravnavali 45 prometnih nesreč, v dveh sta dve osebi umrli. Že v petek smo poročali, da je ponoči v Trobnem Dolu na območju Laškega umrl 25-letni voznik osebnega vozila. Nedeljo pa je zaznamovala tragična prometna nesreča v kateri je umrl pet mesečni otrok.

Prometna nesreča se je zgodila nekaj po 16. uri izven naselja Debro. 51-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil  iz smeri Celja proti Laškem, je v neposredni bližini večstanovanjske hišo v Debru zapeljal čez neprekinjeno ločilno črto v trenutku, ko je 21-letna voznica pravilno pripeljala iz smeri Laškega. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja. Vozilo voznice je zavrtelo in odbilo v kovinsko ograjo. V trčenju se je voznica lažje poškodovala. Vozilo povzročitelja pa je v trčenju obrnilo na bok in je zdrselo čez celotno vozišče do večstanovanjske hiše, kjer je obstalo na desnem boku. V prometni nesreči je umrl pet mesečni otrok. Voznik, ki je povzročil prometno nesrečo, se je v trčenju izredno hudo poškodoval, hudo je bila poškodovana tudi 20-letna sopotnica na zadnjem sedežu. 22- letni sopotnik na sprednjem sedežu se je v trčenju lažje poškodoval, prav tako je bil lažje poškodovan tudi 21-letni sopotnik na zadnjem sedežu. V prometni nesreči je bil udeležen še 35-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil za 21-letno voznico in je navozil na odpadle dele vozil.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo že pet ljudi. Policija vse voznike opozarja na dosledno spoštovanje cestno prometnih predpisov in strpnost pri vožnji.

V soboto so bili policisti obveščeni o tatvini motornega kolesa znamke KTM EXC 450, cross izvedbe, belo oranžne barve, letnik 2009. Vozilo je bilo ukradeno izpred stanovanjske hiše v Starem trgu, na območju Slovenj Gradca.  Škodo ocenjujejo na dobrih 3.800 €.

Na območju Braslovč se je včeraj huje poškodoval 34-letni padalec. Na višini približno treh metrov se mu je zaradi premalo vzgonskega vetra padalo zaprlo in je padel. Pri padcu se je huje poškodoval.

V Podgaju na območju Policijske postaje Šentjur so obravnavali tatvino dveh kardanov in reduktor traktorske kosilnice. Škodo ocenjujejo na okoli 1.000 €.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja