Policijsko poročilo, 27.6.2016

Policijsko poročilo PU Celje, 27. junij 2016.

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklega prazničnega vikenda policisti PU Celje pričenjajo z obvestilom o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Letuša. Neznanec je odtujil za okoli 11.000 € gotovine in povzročil škodo pri vlamljanju.

V petek okoli trinajste ure je izkušeni 31-letni alpinec iz Mozirja med plezanjem nad Robanovim kotomstopil na skalo, ki se je okrušila. Padel je okoli 30 metrov v globino. Pri tem se je hudo poškodoval. Zanjegovo reševanje je bila aktivirana dežurna ekipa gorskih reševalcev. Z vojaškim helikopterjem je bilprepeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

V soboto so v jutranjih urah opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo in mehanično delavnico. Neznani storilec je odtujil 40 kosov avtomobilskih pnevmatik, dva kolesa in električno polirko. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 5.000 €.

V poznih popoldanskih urah so bili obveščeni o udaru strele v Malih dolah. V požaru je zgorel leseni kozolec v katerem je lastnik hranil suho seno, okoli kubični meter rezanega lesa in puhalnik za seno. Nastala je gmotna škoda za okoli 40.000 €.

Okoli osemnajste ure so bili obveščeni, da je na območju Vojnika otroku zdrsnilo v naraslo vodo potoka. Deroča voda ga je odnesla v jašek betonskega prepusta. Iz njega so ga reševali gasilci in domačini. Po nudeni nujni zdravniški pomoči je bil s helikopterjem prepeljan v Univerzitetni kliničnicenter Ljubljana.

Okoli devetnajste ure so obravnavali kaznivo dejanje roparske tatvine. Neznanec je pred železniško postajo v Celju naročil taxi prevoz. Z njim ga je taksistka odpeljala na Lavo v Celju, kjer ji je zagrozil znožem, tako da ge ji je nastavil na vrat. Izročila mu je denarnico z manjšo vsoto denarja in karticami. Za storilcem še poizvedujejo.

Okoli polnoči so policisti enota za izravnalne ukrepe iz Celja na avtocestnem počivališču Lopata pri Celju ustavili romunskega državljana, ki je na priklopnem vozilu prevažal osebni avtomobil, ki je bil ukraden v Italiji. Vozilo so mu zasegli, zaradi storjenega kaznivega dejanja tatvine pa ga bodo kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

Včerajšnje varnostno dogajanje začenjajo z obvestilom o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Mozirja. Neznani storilci so odtujili večjo količino zlatnine in povzročili škodo pri vlamljanju. Lastnike sooškodovali za okoli 2.000 €.

Na Prešernovi ulici v Celju je neznanec vlomil v kletne prostore. Odtujil je kolo v vrednosti 300 €.

Okoli poldneva so v Topolšici opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilci so odtujili večjo količino zlatnine in povzročili večjo škodo pri vlamljanju. Lastniki škodo ocenjujejo na okoli 5.000 €.

V Rogatcu so neznanci vlomili v poslovalnico optike. Iz notranjosti so odtujili vso zalogo očal. Podjetnika so oškodovali za okoli 30.000 €.

V zgodnjih večernih urah so opravili ogleda krajev vlomov v kleti na Prešernovi ulici in Cesti na Dobrovo v Celju. Neznanci so odtujili vrtalni stroj v vrednosti 50 € in kolo v vrednosti 350 €.

Okoli devetnajste ure včerajšnjega dne so bili obveščani o požaru na stanovanjski hiši v Rogaški Slatini. V celoti je zgorela njena notranjost. Škodo ocenjujejo na okoli 10.000 €. Vzrok za nastanek požara še ugotavljajo.

Danes, okoli četrte ure zjutraj, je na Koroškem prišlo do močnega deževja. Na območju od Prevalj do Mežice, je poplavilo kleti več stanovanjskih hiš, voda je zalivala ceste, tako da je bila nekaj časa neprevozna regionalna cesta na relaciji od Prevalj do Mežice. Ob neurju je na Breznici pri Prevaljah odtrgalo del strehe stanovanjske hiše, ki je poškodovala osebni avtomobil, v Podkraju pri Mežici pa je zaradi sprožitve večjega plazu ogrožena električna napeljava. V bližini Sv. Boštjana pri Dravogradu je vlak zapeljal na večji nanos mulja na progi, zaradi česar je iztiril vagon, ki je trčil v čuvajnico ob progi. Nastala je večja škoda. Ogled kraja še poteka.

Več iz istega kraja