Policijsko poročilo, 27.3.2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 173 klicev občanov. V 50. primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Vlom – Polzela

Na Polzeli so obravnavali vlom v novogradnjo doma upokojencev. Storilec je ukradel okoli 20 posod stenskih barv, več kot 50 zavojev keramičnih ploščic ter dve prenosni gradbiščni elektro omarici. Izvajalcem del je s tem povzročil za dobrih 3.000 € škode.

Vlom v stanovanjsko hišo – Spodnje Negonje

V Spodnjih Negonjah so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi kletno okno, je ukradel več zlatnine.

Vlom v vozilo – Gorica pri Šmartnem

V Gorici pri Šmartnem je neznani storilec na oknu osebnega vozila razbil steklo in iz vozila ukradel denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in
gotovino.

Poskus vloma v osebno vozilo – Slovenske Konjice

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo, parkirano pod nadstreškom stanovanjske hiše. S poškodovanjem vrat je lastniku povzročil za okoli 400€ materialne škode.

Najdeno ukradeno vozilo – Velenje

Zaposleni v varnostni službi je sinoči obvestil, da je na parkirišču, na Kardeljevi ulici v Velenju, opazil osebno vozilo znamke VW Passat, za katerega so včeraj sporočili, da je bilo ukradeno. Kaj se je dogajalo preberite tukaj.

Javni red in mir

Kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih

V Laškem so zaradi kršitve javnega reda in miru v stanovanju, kjer so bili glasni in so zmotili sosede, izdali plačilni nalog občanu. Iz istega razloga so občana oglobili tudi na Muti.

Prometna varnost

Prometna nesreča z lažjimi poškodbami – Planina pri Sevnici

Na relaciji Planina pri Sevnici – Šentjur, v bližini odcepa za Jurklošter, se je včeraj v prometni nesreči lažje poškodovala 27- letna voznica osebnega vozila, ki jo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo odneslo z vozišča.

Prometna nesreča – Šentjur

Sinoči, nekaj čez 21. uro, so v Šentjurju, v bližini zdravstvenega doma, obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil 29-letni voznik, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,91 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je trčil v vozilo, ki je vozilo pred njim, ker je 22- voznik zaradi hitrostne ovire zmanjšal hitrost vožnje. Povzročiteljevo vozilo je nato odbilo v vozilo 46-letne voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. V trčenju ne srečo ni bil nihče poškodovan. V omenjenem primeru obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. Znova opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da je vožnja pod vplivom alkohola skrajno neodgovorna in nevarna.

Poleg omenjenih dogodkov so se včeraj na območju Policijske postaje Slovenske Konjice ukvarjali z iskanjem pogrešane osebe, s katero so uspeli vzpostaviti kontakt in se je vrnila domov. Na območju Podčetrtka so v poznih večernih urah pomagali pri odstranjevanju dveh tovornih vozil, ki sta obtičali na Cesti na grad, ker voznika nista upoštevala prepovedi vožnje za tovorna vozila in opravljali mnoge druge naloge s katerimi so skrbeli za varnost občanov in njihovega premoženja.

Iz Policijske uprave Celje vse občane znova opozarjajo naj upoštevajo odlok o prepovedi druženja in gibanja na prostem, da bomo s skupnimi močmi čim prej zajezili širjenje nalezljive bolezni.

VIR: PU Celje

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila