Policijsko poročilo, 27. 10. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 362 klicev občanov. 99 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

33 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 47 s področja prometne varnosti in 24 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so na njihovem območju obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in trinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so v jutranjih urah obravnavali na Dečkovi cesti v Celju, kjer je voznik osebnega vozila izsilil prednost kolesarki in trčil vanjo. Kolesarko, ki se je v trčenju lažje poškodovala, je voznik odpeljal v Splošno bolnišnico Celje, kjer so ji nudili pomoč.

V Velenju se je v prometni nesreči na Tomšičevi cesti lažje poškodoval mladoletni kolesar, ki se je nepravilno vključeval v promet. Vanj je trčil voznik osebnega vozila.

Včeraj pozno popoldne so bili obveščeni, da so občani v šentjurski zdravstveni dom pripeljali kolesarja, ki je padel na območju Grobelnega. Pri padcu se je lažje poškodoval. Z zbiranjem obvestil o prometni nesreči bodo nadaljevali danes.

Okoli 22. ure so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v Štorah, kjer je promet zaradi del urejen izmenično. Voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Celju, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v vozilo, ki je pred njim stalo zaradi rdeče luči na semaforju. To vozilo je odbilo še v vozilo, ki je stalo pred njim. V trčenju se je lažje poškodovala sopotnica v vozilu, v katerega je trčil povzročitelj. Le ta, je poleg tega, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo, vozil še pod vplivom alkohola. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Kriminaliteta

V Križevcu, na območju Slovenskih Konjic, so obravnavali drzno tatvino. Neznana ženska in moški sta vstopila v odklenjeno stanovanjsko hišo, medtem, ko sta lastnika delala na bližnji njivi. Ko sta zapuščala hišo ju je srečala sorodnica. Na vprašanje kaj sta počela v hiši, sta se izgovorila, da sta iskala nekoga, ki bi jima lahko povedal, kako priti do najbližje gostilne. Lastnika sta kasneje ugotovila, da pogrešata gotovino.
Občanom znova svetujejo, naj skrbno zaklepajo stanovanjske hiše, tudi kadar jih zapustijo le za krajši čas.

V Kasazah so obravnavali vlom v zunanje skladiščne prostore podjetja, od koder so neznani storilci ukradli večje količino električnih bakrenih vodnikov, vrednih najmanj 10.000 €.

V Paki pri Velenju so obravnavali tatvino osebnega vozila znamke Peugeot 206, letnik 2003, sive barve. Vozilo je bilo parkirano v bližini kamnoloma.

Miren in varen četrtek vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije