Search
Close this search box.

Policijsko poročilo 26. oktober 2017

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj obravnavali šestnajst prometnih nesreč. Petnajst z materialno škodo in eno z lažjimi telesnimi poškodbami. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat, od tega petkrat v zasebnih prostorih. V nadaljevanju še o preostalem dogajanju.

Poskus drzne tatvine, pridržanje – Celje

Lastnica hiše je včeraj, okoli 10. ure dopoldne, v stanovanjski hiši v Škofji vasi, zalotila neznanca. Ko jo je opazil, je poskušal pobegniti, vendar ga je uspel lastničin sin zadržati. Storilca, 37-letnega državljana Madžarske so pridržali, vozilo s katerim se je pripeljal, pa zasegli. Po zbranih obvestilih ga bodo kazensko ovadili.

Tatvina registrskih tablic – Celje

Na parkirišču Opekarniške ulice v Celju, je včeraj ponoči neznani storilec iz enega osebnega vozila ukradel obe registrski tablici, z drugega pa eno.

Tatvina nafte – Dramlje

Na avtocestnem počivališču Zima so včeraj obravnavali tatvino nafte. Neznani storilec jo je dobrih 150 litrov ukradel iz rezervoarja tovornega vozila, medtem ko je voznik, državljan Belorusije, počival.

Ilegalni prestop državne meje – Bistrica ob Sotli, Podčetrtek

Šmarski policisti so včeraj na območju Podčetrtka, okoli devete ure dopoldne, izsledili štiri ilegalne pribežnike, državljane Irana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Med njimi je bil tudi dveletni otrok. Kmalu za tem so policisti v Hajnskem ustavili voznika, 49-letnega državljana Irana, ki ima azil v Nemčiji. Le ta bi jih proti plačilu odpeljal v Nemčijo. 49-letnika so pridržali in ga bomo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljani Irana so zaprosili za azil in so že nameščeni v azilnem domu v Ljubljani.

Zaseg teleskopske palice – Dobovec

Na Mejnem prehodu Dobovec so včeraj pri vstopu v Slovenijo 27-letnemu vozniku osebnega vozila, državljanu Litve, zasegli teleskopsko palico.

Trčenje vlaka in osebnega vozila – Polzela

Danes zjutraj sta na železniškem prehodu na Polzeli trčila vlak in osebno vozilo. 47-letna voznica osebnega vozila ni upoštevala prometne signalizacije in je z vozilom zapeljala na železniški tir in tam obstala. Strojevodja je sicer poskušal trčenje preprečiti, vendar mu ni uspelo. Po prvih podatkih voznica v trčenju ni bila poškodovana. Zaradi šoka, ki ga je doživela, so jo odpeljali v Zdravstveni dom Žalec.

Dogodki

Več iz istega kraja