Policijsko poročilo, 26. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 287 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 12 s področja mejnih zadev in tujcev, 29 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

Včeraj so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in osem prometnih nesreč z materialno škodo.

Zaseg vozil

Na Mejnem prehodu Dobovec so včeraj pri vstopu v Slovenijo obravnavali voznika tovornega vozila, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli.

Na Vranskem, v Šentjurju in v Pamečah so zasegli osebna vozila voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj. Voznik ustavljen na Vranskem je imel na vozilu nameščeni registrski tablici, ki pripadata drugemu vozilu. V vseh štirih primerih  zasegov sledijo obdolžilni predlogi.

Nesreče pri delu

V Tlakah, na območju Rogatca, so včeraj obravnavali nesrečo pri delu, v kateri se je huje poškodoval  55-letni voznik tovornega vozila. Voznik tovornega vozila je na delovišče, kjer poteka obnova lokalne ceste,
pripeljal pesek in ga razsul z vozila. Ko je nameraval očistiti keson, je vozilo zdrsnilo po klancu. Voznik je stekel proti kabini, da bi vozilo ustavil, pri tem pa mu je zdrsnilo in je padel. Tovorno vozilo mu je zapeljalo čez nogo.

Vozilo je po zdrsu obstalo v jarku, hudo poškodovanega voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Izredni tehnični pregled bo pokazal, če je bilo vozilo tehnično brezhibno.

Področje kriminalitete

V Šentjurju je neznani storilec vlomil v stavbo srednje šole. Ukradel je prenosni računalnik in projektor. Škodo je povzročil še s poškodovanjem treh oken in dvojnih vrat.

V Velenju so obravnavali vlom v skladiščne prostore podjetja, od koder je storilec ukradel okoli 300 m električnega kabla.

V Zbelovem je neznani storilec s parkirišča ob podjetju ukradel okoli 100 evro palet.

Na Javorniku je neznanec iz garderobe športne dvorane osnovne šole, trem športnikom, ki so na pripravah, ukradel gotovino in dokumente.

Včeraj je policiste občan obvestil, da mu je bilo izpred stanovanjskega bloka na Kersnikovi ulici ukradeno motorno kolo znamke Piaggio Liberty.

Drug občan pa je obvestil, da so s sodelavci na Oblakovi ulici v Celju opazili sumljivega mlajšega moškega, ki se je pripeljal z motornim kolesom in ga skril za stavbo. Na kraju so ugotovili, da je šlo za ukradeno motorno kolo in ga tudi že vrnili lastniku.

V večernih urah so bili obveščeni o tatvini v Velenju. Neznani storilec je odprl priprto okno pritličnega stanovanja in z okenske police ukradel denar.

V Vojniku so ponoči obravnavali vlom v kiosk. Podatka o tem, če je kaj ukradel, še nimajo.

Ilegalni vstopi v Slovenijo

Na območju Rogatca so včeraj izsledili štiri državljane Afganistana in tri državljane Iraka, na območju Dobovca pa državljana Indije. Vsi so ilegalno vstopili v Slovenijo in vsi so zaprosili za azil.

Dogodki