Policijsko poročilo, 26.3.2020

Policija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 204 klice občanov. V 64. primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Tatvina vozila – Slovenj Gradec

V Slovenj Gradcu so obravnavali tatvino osebnega vozila, o čemer smo že poročali tukaj.

Poškodovanje tuje stvari – Celje

Na Gubčevi ulici v Celju je ponoči neznani storilec v izložbo trgovine vrgel večji kamen in razbil steklo. V trgovino ni vstopil.

Tatvina – Lopata

Na avtocestnem počivališču Lopata je neznani storilec s poljskega tovornega vozila, medtem ko je voznik v vozilu počival, ukradel sprednjo masko vozila in luči.

Vlom v poslovne prostore – Celje

Na Lavi v Celju so obravnavali vlom v prostore podjetja. Storilec je ukradel večji akumulatorski vijačnik znamke Makita.

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

V Velenju, na Šercerjevi cesti, je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel moško kolo vredno okoli 650 €.

Vlom v trgovino – Celje

V večernih urah so na Dečkovi cesti v Celju obravnavali vlom v trgovino. Podatkov o tem, kaj je storilec ukradel, še nimajo.

Javni red in mir

Kršitve javnega reda in miru na javnih prostorih

Na območju Šoštanja so včeraj izdali plačilni nalog moškemu, ki je kršil
javni red in mir na dvorišču stanovanjske hiše.

V Slovenj Gradcu pa moškemu, ki je kršil javni red in mir na bencinskem
servisu ter nadlegoval zaposlene.

Kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih

V Podvelki so plačilni nalog izdali moškemu, ki je kršil javni red in mir
v zasebnih prostorih,

Zaseg vozil – Zreče in Ljubno ob Savinji

V Zrečah so včeraj zasegli neregistrirano kolo z motorjem vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,61 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Na območju Ljubnega ob Savinji so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,57 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Vožnja pod vplivom alkohola

Na avtocestnem počivališču Lopata so imeli včeraj v postopku ukrajinskega
voznika tovornega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,86 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so privedli na sodišče, kjer mu je sodnica v takojšnjem postopku izrekla 1.200 € globe, stransko sankcijo 18 kazenskih točk, po pravnomočnosti sklep sledi še šestmesečna prepoved vožnje na območju Slovenije.

Policisti opozarjajo, da je alkohol še vedno mnogo preveč prisoten pri voznikih v cestnem prometu. Tudi v tej izjemni situaciji, ki nas je doletela zaradi širjenja nalezljive bolezni, bodo redno nadzirali stanje prometne varnosti in ukrepali zoper kršitelje.

VIR: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.