Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 26. 10. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 294 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih, eden nujen.
Fotografija je simbolična

28 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 23 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj, okoli pol sedmih zjutraj, so v Celju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je poškodovala kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo na Cesti na Ostrožno. Povzročil jo je 59-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Lopate proti Dečkovi cesti in je na prehodu za pešce trčil v
52-letno kolesarko
. Kolesarka se je v trčenju hudo poškodovala.

Včeraj so obravnavali še dve prometni nesreči kolesarjev.

Na regionalni cesti izven naselja Vas, na območju Radelj ob Dravi, je padel kolesar in se lažje poškodoval.

V Velenju, Na cesti I, je kolesar trčil v drog ob cesti in se lažje poškodoval.

Na območju Policijske uprave Celje beležijo letos poslabšanje prometne varnosti najbolj ranljivih udeležencev v cestnem prometu. Od skupno petnajstih umrlih v letošnjih prometnih nesrečah je v dvanajstih primerih šlo za najbolj ranljive udeležence. Umrl je voznik e-skiroja, voznik e-rolke, mopeda ter trije pešci, trije kolesarji in  trije vozniki motornih koles..

Prav zaradi tega izvajajo več tako imenovanih AD HOC nadzorov cestnega prometa. V včerajšnjem so bili še posebej pozorni na kršitve pešcev, kršitve voznikov do pešcev, uporabe mobilnih telefonov med vožnjo ter neupoštevanjem rdeče luči na semaforju.

V nadzoru, ki je potekal med peto in osmo uro zjutraj, so zaznali 70
kršitev od tega:

–   4 kršitve voznikov do pešcev;
–   41 kršitev pešcev,
–   4 nepravilne uporabe mobitela ter
–   21 kršitev neupoštevanja rdeče luči na semaforju.

26. kršiteljem so izdali plačilne naloge, 44 so jih opozorili.

V teh dneh, ko se je svetlejši del dneva že bistveno skrajšal in so vozne razmere zato zahtevnejše, opozarjajo vse udeležence cestnega prometa naj bodo še posebej previdni. Pešci in kolesarji naj poskrbijo za vidnost v prometu.

Kriminaliteta

V Vojniku so včeraj obravnavali drzno tatvino. Do stanovanjske hiše starejše občanke sta prišla moški in ženska ter jo prosila za vodo in otroška oblačila. Medtem, ko je ženska občanko zamotila, je moški skozi
odprto pritlično okno vstopil v hišo in ukradel denar.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 294 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih, eden nujen.