Policijsko poročilo, 25. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 219 klicev občanov. 79 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

Včeraj so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih.

Prvo so v dopoldanskih urah obravnavali v Zidanem Mostu, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo, ki je stalo pred njim. To vozilo je nato odbilo še v tovorno vozilo. V trčenju se je lažje poškodovala sopotnica v osebnem vozilu.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so obravnavali v krožišču v Šempetru v Savinjski dolini. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je padel kolesar in se poškodoval.

Do tretje prometne nesreče z lažjimi poškodbami je v popoldanskih urah prišlo na Kajuhovi ulici v Rogaški Slatini, kjer je voznica skuterja trčila v osebno vozilo in se poškodovala.

Nekaj čez polnoč so na Lopati zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Področje kriminalitete

S področja kriminalitete izpostavljajo dva vloma in dve tatvini.

Na Prežihovi ulici v Mežici je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel moško kolo znamke Scott Scale, vredno okoli 2.000 €.

Včeraj so bili obveščeni, da so neznani storilci iz prostorov podjetja v Štorah ukradli 150 evro palet.

V Žalcu je neznani storilec vlomil v mlekomat in ukradel gotovino.

V jutranjih urah so bili obveščeni še o tatvini na avtocestnem počivališču Tepanje. Medtem, ko sta lastnika spala, je neznani storilec odprl odklenjena vrata avtodoma in ukradel žensko torbico, v kateri je imela lastnica več kosov zlatnine in več drugih stvari.

Dogodki