Policijsko poročilo 25. april 2017

Policijsko poročilo začenjamo s podatki o ilegalnem prestopu državne meje.

Včeraj zjutraj so policisti bili obveščeni, da so v Otiškem vrhu,  pri carinski kontroli tovornega vozila, štirje moški skočili iz tovornega dela vozila in peš odšli ob nabrežju Meže proti Podklancu. Policisti so jih kmalu po obvestilu izsledili v Podklancu. Trije, dva mladoletna in eden star 18 let, so  bili  iz  Afganistana, 36-letnik pa iz Šrilanke. Po zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je četverica v tovorni  del vozila makedonska voznika najverjetneje vstopila na območju Srbije, ko je voznik počival. Voznik je v Slovenijo  pripeljal  že v petek in vozilo parkiral v Otiškem vrhu, kjer je stalo do včeraj, ko so ga raztovorili. Vsi štirje tujci so včeraj zaprosili za mednarodno zaščito.

Od včeraj obravnavanega dogajanja dodajamo še podatke o prometni nesreči, v kateri se je včeraj okoli pol sedmih zjutraj na Holmcu huje poškodovala voznica osebnega vozila. 25-letna voznica  je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljala s ceste. Vozilo se je prevrnilo. Voznica, ki je bila sama v vozilu, se je v prometni nesreči huje poškodovala.

Danes okoli treh zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Šempetru v Savinjski dolini. Storilec je ukradel več mobilnih telefonov.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja