Policijsko poročilo, 25. 9. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 845 klicev občanov. 210 klicev je bilo interventnih.

50 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 73 s področja prometne varnosti in 68 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V naselju Breznica, na območju Prevalj, so v soboto okoli 8. ure zjutraj obravnavali prometno nesrečo, o kateri smo že poročali na našem portalu. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča.

V soboto, okoli 12.30 ure, so prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali v Črnovi, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal v levo in trčil v voznika kombiniranega vozila. Povzročitelj se je v trčenju huje poškodoval.

Kriminaliteta

Izpred Zdravstvenega doma Celje je v petek neznani storilec ukradel e-skiro.

V Celju je v petek neznanec poškodoval dvižna garažna vrata in lastnikom povzročil za dobrih 1.300 € škode.

V Celju, na Ulici XIV divizije, je neznani storilec poskušal vlomiti v tovorno vozilo. S poškodovanjem dvojnih vrat je lastnikom povzročil za okoli 500 € škode.

V soboto zvečer so bili obveščeni, da je neznani storilec vlomil v tri osebna vozila v Bistrici ob Sotli. Iz dveh je ukradel denar.

Na pokopališču v Dravogradu je neznani storilec vlomil v dva svečomata iz katerih je ukradel denar. Škodo je lastnikoma povzročil še s poškodovanjem le teh.

Sinoči, nekaj čez 23. uro, so bili obveščeni, da je v Podgorju pri Slovenj Gradcu zagorela stanovanjska hiša. O požaru smo zjutraj že poročali na našem portalu. Ogenj je v celoti uničil mansardne prostore hiše in ostrešje. Po prvih podatkih je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.

Vir: PU Celje

Dogodki