Policijsko poročilo, 25. 8. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 237 klicev občanov. 53 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

11  interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete, 21 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so policisti na območju PU Celje s  področja  cestnega prometa obravnavali 5 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami  ter 6 z materialno škodo. Dvema  voznikoma,  ki  nista  izpolnjevala  pogojev  za vožnjo, so zasegli vozili.

V  prometni  nesreči  na  avtocesti,  v  bližini počivališča Zima, sta se v naletnem  trčenju,  da  katerega  je  prišlo  zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo,  lažje  poškodovali dve osebi. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V  Primožu pri Šentjurju se je v trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, poškodovala voznica.

Izven  naselja Hotemež je voznica osebnega vozila zapeljala z vozišča in se lažje poškodovala.

V  Celju  se  je  lažje  poškodovala kolesarka, v katero je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčil  mladoletni mopedist.

Na  Pavličevem  sedlu se je pri padcu hudo poškodoval motorist, ki je bil v prometni nesreči udeležen sam.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

S področja kriminalitete policijska uprava poroča o tatvini.

Na  območju  Mozirja  je neznani storilec s traktorja in nakladalke ukradel več delov.