Policijsko poročilo, 25. 5. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 288 klicev občanov. 70 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru. Včeraj so na našem območju obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in sedem prometnih nesreč z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali osemkrat.

Obravnavali so nesrečo pri delu v popoldanskih urah na območju Zreč. 62-letni traktorist je na travniku s traktorjem, s pripetim zgrabljalnikom, spravljal pokošeno travo v vrste in pri tem zapeljal na strmo brežino, kjer se je traktor prevrnil. Voznik je pri prevračanju padel iz kabine, nanj pa je padel traktor. 62-letni traktorist je na kraju nesreče umrl.

Velenjski policisti so včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila. O nesreči, ki se je zgodila na glavni cesti Velenje Arja vas, pri partizanskih grobovih, so bili obveščeni ob 14.34 uri. Do prometne nesreče je prišlo, ker se je voznik osebnega vozila, na ravnem delu vozišča, umikal motoristu, ki je z visoko hitrostjo pripeljal z velenjske smeri in je vozil po nasprotnem smernem vozišču. Voznik osebnega vozila je trčenje z motoristom preprečil tako, da se je umaknil skrajno desno in zapeljal v obcestni jarek in nato na zaščitno drsno ograjo, zaradi česar se je njegovo vozilo prevrnilo na bok. Neznani voznik, neznanega motornega kolesa, je po dogodku brez ustavljanja odpeljal naprej, v smeri proti Arji Vasi oziroma Dobrni.

Voznika motornega kolesa in morebitne očividce pozivajo, da zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje Velenje (03) 898 61 00, na številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00.

Poskus vloma v osebno vozilo so obravnavali v Žalcu. Storilcu v vozilo ni uspelo vstopiti. Lastniku je škodo povzročil z uničenjem ključavnice na voznikovih vratih.

Tatvino goriva so včeraj obravnavali v Kavčah. Neznani storilec je okoli 60 litrov goriva ukradel iz rezervoarja traktorja.

Vir: PU Celje