Policijsko poročilo, 25.5.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 252 klicev občanov. 63 klicev je bilo interventnih, dva nujna.
Policija

13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

S področja cestnega prometa je bila tudi včeraj izstopajoča vožnja pod vplivom alkohola.

Okoli 20.30 je v Celju, pri vožnji z Mariborske na Podjavorškovo ulico, padel 52-letni kolesar, ki je imel v krvi dobrih 3,5 promilov alkohola. Pri padcu se je lažje poškodoval. Ker je 52-letnik v bolnišnici, kamor so ga po nesreči odpeljali, kršil javni red in mir so ga pridržali do streznitve.

V Dobji vasi so v popoldanskih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel dobro promilo in pol alkohola v krvi. Več TUKAJ.

Javni red in mir

V Celju so do streznitve pridržali 43-letnega moškega, ki je pod vplivom alkohola v gostinskem lokalu razgrajal in napadel zaposleno, ker mu ni hotela prodati alkoholne pijače. 43-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo.

V Velenju so do streznitve pridržali 35-letnika, ki je kršil javni red in mir. Izdali so mu plačilni nalog.

Kriminaliteta

V Žalcu je neznani storilec vlomil v pomožni objekt podjetja in ukradel visokotlačni čistilec.

Na Opekarniški ulici v Celju so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel avtoradio.

Ilegalne migracije

Na območju Rogatca so včeraj dopoldne izsledili dva državljana Maroka, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Oba sta zaprosila za azil.

VIR: PU Celje

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.