Policijsko poročilo, 25. 10. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 301 klic občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

24 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 23 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Minuli konec tedna so na njihovem območju obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi, dve z lažjimi poškodbami udeleženih in pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali včeraj, okoli 16.30 ure, na Kidričevi cesti v Celju. Povzročila jo je kolesarka, ki  je vozila v nasprotni smeri in je s hodnika za pešce zapeljala čez kolesarsko stezo na vozišče, ravno v trenutku, ko je po tistem delu vozišča pravilno pripeljala voznica osebnega vozila. Voznica in kolesarka sta trčil. V trčenju se je kolesarka hudo poškodovala.

Včeraj, okoli pol sedmih zjutraj, so v Vrbnem obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki se je s stranske ceste vključevala v promet na glavno cesto in je pri tem izsilila prednost vozniku kombiniranega vozila, ki je vozil po glavni cesti.  V trčenju sta se lažje poškodovala povzročiteljica prometne nesreče in sopotnik v kombiniranem vozilu.

Včeraj so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila že v nedeljo
dopoldne na Prešernovi cesti v Velenju, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar in se lažje poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijskih postaj Šmarje pri Jelšah, Velenje, Slovenj Gradec in Radlje ob Dravi, so obravnavali primere nasilja v družini. Storilcem so izrekli ukrepe prepovedi približevanj, v nadaljevanju jih bodo kazensko ovadili.

Mežici so obravnavali vlom v skupne prostore stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel akumulator in več različnega orodja vrednega okoli 1.000 €.

Šentjurju smo obravnavali vlom v kombinirano vozilo. Storilec je ukradel stopniščni akumulatorski transportni voziček, vreden okoli 2.000 €.

Zlatečah, na območju Policijske postaje Celje, je včeraj nekaj pred 16. uro, zagorelo manjše gospodarsko poslopje. Do požara je prišlo pri dimniški tuljavi. Tuja krivda je izključena.

Miren in varen torek vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja