Policijsko poročilo, 24. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 295 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih.

26 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 29 s področja prometne varnosti in 23 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

S področja cestnega prometa poročajo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih  in štirinajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

V Celju so včeraj zasegli neregistrirano osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega  dovoljenja. Na vozilu je imel nameščene ukradene registrske tablice. V Velenju pa so zasegli kolo z motorjem vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Kršitev javnega reda in miru

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat.

Področje kriminalitete

S področja kriminalitete izpostavljajo drzno tatvino, vlom, tatvino in požar.

V Celju so obravnavali drzno tatvino. Neznana ženska, srednjih let, je v stanovanju stanovanjskega  bloka v Celju lastnici predstavljala kozmetične izdelke, pri tem pa izkoristila njeno nepazljivost in ji iz denarnice
ukradla denar.  Občane znova opozarjajo, naj neznancev ne spuščajo v stanovanja, če pa že, naj bodo izredno previdni.

V Žalcu so obravnavali tatvino novejšega  električnega kolesa znamke Specialized. Kolo, ki  je po oceni lastnika vredno okoli 2.300 €, je bilo parkirano pred hotelom.

V Šentrupertu so obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske  hiše. Storilec je ukradel več električnega orodja, vrednega okoli 2.500 €.

Nekaj pred 20. uro so bili obveščeni o požaru v Rakovcu, na območju Šentvida  pri  Grobelnem.  Zagorelo je v kurilnici stanovanjske hiše. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

V večernih  urah je občan v Velenju zalotil moškega, ki je poskušal izpred stanovanjskega  bloka  na Cankarjevi  ulici  ukrasti kolo in ga zadržal do prihoda  policistov.  36-letnega moškega, ki je osumljen, da je v jutranjih urah izpred istega bloka ukradel še eno kolo, bomo kazensko ovadili.