Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 24. 5. 2023

Na operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 276 klicev občanov. 75 je bilo interventnih, dva nujna.

18 zadev je bilo s področja kriminalitete, 24 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih 24. urah so obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami ter 15 prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo.

Včeraj zjutraj ob 07.00 uri so bili obveščeni o dveh prometnih nesrečah, ki sta se zgodili na avtocesti pred izvozom Lopata v smeri Ljubljane. V prvi prometni nesreči 23-letni voznik tovornega avtomobila ni vozil po sredini prometnega pasu in je zapeljal iz ceste, zato so vozniki, ki so vozili za njim začeli zmanjševati hitrost. 48-letna voznica osebnega avtomobila, ki se je približevala koloni vozil pa je vozila z neprilagojeno hitrostjo in trčila v pred seboj vozeče vozilo, katero je odbilo še v vozilo pred njim. V prometnih nesrečah sta se 23-letni voznik tovornega avtomobila in 48-letna voznica lažje telesno poškodovala.

V Rogaški Slatini so vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo, zasegli vozilo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali desetkrat, osemkrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

Na počivališču Lopata so celjski policisti opravili ogled kraja dogodka drzne tatvine, kjer je neznanec iz odklenjene kabine tovornega vozila, v času ko je voznik spal, odtujil denarnico z denarjem in dokumenti.

V Slovenj Gradcu so policisti obravnavali tativno dveh registrskih tablic iz parkiranega osebnega avtomobila.

V Radljah ob Dravi je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, odtujene so bile tri puške in dve trobenti. Skupaj je lastnik oškodovan za okoli 2.000 €.

Velenjski policisti so v eni izmed tamkajšnjih trgovin obravnavali unovčitev ponarejenega bankovca za 50 €.

Nasilje v družini so obravnavali slovenjgraški policisti. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba za nasilje v družini in zanemarjanje mladoletne osebe.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 276 klicev občanov. 75 je bilo interventnih, dva nujna.