Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 24. 3. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 366 klicev občanov. 93 klicev je bilo interventnih, 2 nujna. 16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 13 s področja mejnih zadev in tujcev, 42 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru. S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, šestih z lažjimi in devetnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat. S področja kriminalitete izpostavljajo požar, dve nesreči pri delu in poskus vloma.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj obravnavali na Prevaljah, kjer je mladoletni kolesar pomotoma stisnil sprednjo zavoro in padel čez krmilo. Pri padcu se je hudo poškodoval.

V Pečici so včeraj nekaj pred 14. uro obravnavali požar. Povzročil ga je občan, ki je kljub prepovedi kurjenja v naravnem okolju, na travniku zakuril suho travo in listje. Ogenj je ušel izpod nadzora v bližnji gozd. V požaru je zgorela gozdna podrast in okoli 50 x 100 metrov travnika. Pri gašenju požara je sodelovalo 64 gasilcev iz sedmih okoliških prostovoljnih gasilskih društev. Povzročitelju so policisti zaradi kršitve Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju, izdali plačilni nalog.

V Lučah se je pri žaganju drevesa z motorno žago, huje poškodoval 78-letni občan, na katerega je padla večja veja. Poškodovanega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

V Rečici ob Savinji pa se je pri prekrivanju strehe na leseni lopi, huje poškodoval 46-letni moški, ki je izgubil ravnotežje in padel z višine okoli 2,5 metrov. Zaradi hudih poškodb so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

Včeraj so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju Braslovč, do katerega je prišlo že v noči iz torka na sredo. Storilca so najverjetneje pregnali lastniki, ki so slišali ropot in prižgali luči. Včeraj pa so opazili, da jim je poškodoval dvojna vrata.

V sklopu akcije maraton nadzora hitrosti bodo danes na območju naše policijske uprave hitrost merili na 143 lokacijah, ki so objavljene na spletni strani policije. Namen nadzora je umirjanje hitrosti v prometu in spreminjanje vozniških navad, da bi bile naše ceste varnejše za vse. Voznike pozivajo, naj spoštujejo omejitve in prilagodijo hitrost vožnje razmeram na cesti, saj je življenje dragocenejše kot nekaj prihranjenih sekund!

Vir: PU Celje

Dogodki