Policijsko poročilo, 24. 10. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 649 klicev občanov. 198 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 92 s področja prometne varnosti in 47 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Minuli konec tedna so na njihovem območju obravnavali dve prometni nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih in 37 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so v petek, nekaj pred 7. uro zjutraj,  obravnavali   v bližini trgovskega centra Velenjka, v Velenju. V prometni nesreči sta bila udeležena voznik mopeda in voznik osebnega vozila. Prometno nesrečo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil mopedist, ki se je v trčenju tudi lažje poškodoval.

V Turnem, na območju Policijske postaje Šentjur, sta v petek, okoli osmih zjutraj, trčili voznici osebnih vozil. Prometno nesrečo je povzročila voznica, ki je zapeljala na nasprotno smerno vozišče. Druga udeleženka se je v trčenju lažje poškodovala.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvajsetkrat.

Kriminaliteta

V soboto zjutraj so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila Renault Scenic, sive barve, s črno streho, registrskih številk CE RI-760. Vozilo je staro pet let. Storilec je vozilo ukradel s parkirišča stanovanjskega bloka na Zoisovi ulici v Celju.

V Kokarjah, na območju Policijske postaje Mozirje, so obravnavali vlom v garažo, od koder je neznani storilec odpeljal neregistrirano cross motorno kolo, znamke Kawasaki  KX 250 F, letnik 2009, zeleno črne barve. Motorno kolo ima spredaj in na bočnih straneh nalepke s številko 189.

V soboto zvečer so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Lokah pri Mozirju. Storilec je v hišo najverjetneje vlomil v popoldanskih urah, skozi pritlično okno na zadnji strani hiše. Prostore je preiskal. Ukradel je več kosov zlatnine.

Na območju Velenja so včeraj obravnavali nasilje v družini. Storilcu so izrekli ukrep prepovedi  približevanja, v nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.

V Mežici so včeraj obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka, od koder je neznani storilec ukradel električni skiro.

Uspešen  začetek  novega  delovnega  tedna  vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije