Policijsko poročilo, 24. 02. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 281 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 14 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so okoli 13.30 ure obravnavali v Vrbnem. Zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je trčil v osebno vozilo, ki je vozilo pred njim. Voznika je nato odbilo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil še v osebno vozilo voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. Voznica se je v trčenju lažje poškodovala.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trikrat. Eno kršiteljico so pridržali do streznitve.

V Hrastovcu, na območju Velenja, se je pri podiranju drevja v gozdu huje poškodoval 53-letni moški. Nanj je padla večja veja. 53-letnika so na kraju oskrbeli reševalci, gasilci pa so mu pomagali do reševalnega vozila, oddaljenega približno kilometer od kraja nesreče. Hudo poškodovanega 53-letnika, ki je pri delu uporabljal vso predpisano zaščitno opremo, so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Tuja krivda je izključena.

Na mozirskem območju so obravnavali vlom v župnišče, od koder je storilec ukradel kuverto z manjšo vsoto gotovine in nekaj sakralnih predmetov.

Na parkirišču Glavnega trga v Slovenj Gradcu je neznani storilec z ostrim predmetom na osebnem vozilu naredil več risov in lastniku povzročil za okoli 2.000 € škode.

V Šentvidu pri Grobelnem so v večernih urah obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilci, bilo naj bi jih pet, so poskušali v hišo vstopiti skozi pritlično okno, kar je slišala lastnica in jih pregnala.

Na Kopah so včeraj obravnavali dve nesreči na smučišču. Huje sta se poškodovala smučarja stara 62 in 65 let. Na Golteh se pa se je včeraj huje poškodoval 11-letni smučar. V vseh treh primerih je tuja krivda izključena.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije