Policijsko poročilo 23. oktober 2017

policija

V današnjem policijskem poročilu povzemamo dogajanje zadnjih treh dni.

V petek, 20. oktobra 2017, je bila policija obveščena o požaru na koči pod Korošico na območju Luč. V času požara so bili v koči trije tuji državljani,41-letna državljanka Poljske, stanujoča na območju Zadra v Republiki Hrvaški, in njena dva mladoletna sinova, ki so nameravali v koči prespati. V tako imenovani »zimski sobi, ki je za obiskovalce odprta ves čas, so našli plastenko s tekočino, ki jo je 41-letnica v dobri veri, da je v njej voda, nameravala prekuhati na plinskem štedilniku. Pri tem je prišlo do vžiga tekočine. 41-letnica, ki jo je ogenj poškodoval po obrazu, vratu, prsnem košu in rokah je plinski štedilnik takoj ugasnila, vnetljivo tekočino pa poskušala odstraniti iz objekta, pri čemer se je najverjetneje del tekočine polil, tako, da je celoten prostor zajel ogenj. Vsi trije so se uspeli rešiti iz gorečega prostora in vse tri so v nadaljevanju s helikopterjem tudi odpeljali v bolnišnico. Ogenj je poškodoval 41-letno obiskovalko, eden od sinov si je lažje poškodoval roko in stopalo, drugi na srečo ni bil poškodovan. Po prvih podatkih znaša povzročena škoda okoli 300.000 €. Preiskava, ki še poteka, teče v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

V petek so bili policisti obveščeni o drzni tatvini. Dve ženski, stari od 30 do 50 let, sta pozvonili pri starejši ženski na Finžgarjevi ulici v Velenju. Občanko sta zamotili in ji ukradli kuverto z gotovino.

Podobno drzno tatvino so v petek obravnavali tudi v Vodružu pri Šentjurju. V tem primeru so do občanke prišli štirje moški, eden jo je zamotil, drugi pa so ji iz hiše ukradli nekaj gotovine.

Od sobotnega dogajanja izpostavljamo tatvino treh lovskih pušk. Neznani storilec jih je ukradel iz stanovanjske hiše, v kateri v času odsotnosti sina, ki je lastnik pušk, sama biva starejša občanka. Storilec je v hišo verjetno vstopil skozi zadnja vrata, ki niso bila zaklenjena.

Včeraj izstopajočih dogodkov na našem območju niso obravnavali.

Policijsko poročilo zaključujemo s podatki o prometnih nesrečah. Zgodilo se jih je 50, k sreči so se vse končale brez hudih poškodb udeležencev.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v tridesetih primerih.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.