Policijsko poročilo, 23. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 234 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

12 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 38 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

S področja cestnega prometa poročajo o petih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in 13. prometnih nesrečah z materialno škodo.

Dva od včerajšnjih povzročiteljev prometnih nesreč sta vozila pod vplivom alkohola, med drugim tudi voznik e-skiroja.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat.

Vlomi in tatvine

S področja kriminalitete poročajo o vlomu in poskusu tatvine vozila.

V Velenju je med vikendom nekdo vlomil v skladiščne prostore podjetja, kjer hranijo gradbeni material. Po prvih podatkih storilec ni ničesar ukradel.

V Rečici ob Savinji je neznani storilec poskušal ukrasti tovorno vozilo, na srečo mu ga ni uspelo spraviti v pogon. Storilec je lastnikom povzročil za okoli 1.500 €  škode z razbitjem stekla na voznikovih vratih in uničenjem kontaktne ključavnice.

Za konec še na Mejni prehod Rogatec, ki je bil včeraj popoldne krajši čas v celoti  zaprt. Za zaprtje je bila tokrat kriva starejša, mogočna lipa, ki se je doslej bohotila ob mejnem prehodu, včeraj pa je padla na vozišče. Na srečo ni v tistem trenutku nihče prečkal mejnega prehoda. Promet je stekel takoj, ko so uspeli lipo odstraniti.

Na mejnih prehodih na območju PP Celje promet danes poteka tekoče in brez posebnosti, prav tako tudi na cestah. Srečno pot želijo vsem voznikom, vsem skupaj pa miren in varen torek.

Več iz istega kraja