Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 23. 8. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 280 klicev občanov. 82 klicev je bilo interventnih.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 22 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in trinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, so pridržali do streznitve.

V Novi Cerkvi se je lažje poškodoval traktorist, ki je s koso zadel ob drevo, zaradi česar je traktor odbilo z vozišča. V prometni nesreči se je traktorist lažje poškodoval.  

V Velenju sta na kolesarski stezi trčila dva kolesarja. Do trčenja je prišlo, ker je mladoletni kolesar vozil v napačni smeri. Oba sta se v prometni nesreči lažje poškodovala.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trinajstkrat. Enega kršitelja so pridržali.

Kriminaliteta

V Vojniku so včeraj obravnavali tatvino. Neznani mlajši moški je vstopil v stanovanjsko hišo in lastnico prosil za vodo, hrano in denar. Medtem, ko je odšla po denar, se je izmuznil v eno od sob in ukradel kuverto z denarjem. Policija znova opozarja vse, naj neznancev, ki pod raznimi pretvezami pristopajo do občanov, ne spuščajo v hiše in stanovanja.

Izpred gostinskega lokala v Štorah je neznani storilec ukradel osem senčnikov. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 2.000 €.

V Zgornjem Gabrniku je neznani storilec vlomil v tovorno vozilo. Ukradel ni ničesar. Lastniku je škodo povzročil z vlamljanjem.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 280 klicev občanov. 82 klicev je bilo interventnih.