Policijsko poročilo. 23. 5. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 844 klicev občanov. 208 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 40 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 296 s področja prometne varnosti in 47 s področja javnega reda in miru.

Petek, 20. maj 2022

Nekaj pred 19. uro so na bencinskem servisu v Laškem obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil hudo poškodovan pešec. Vanj je na vozišču bencinskega servisa trčil voznik osebnega vozila, ki je s kraja nesreče po trčenju odpeljal, po krajšem času se je na kraj dogodka vrnil peš. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v organizmu več alkohola, kot je dovoljeno. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnja v cestnem prometu.

V Trnovljah pri Celju so obravnavali tatvino okoli 1.400 kg odpadnih kovin. Neznani storilec jih je v nočnem času ukradel z zunanjega skladišča podjetja.

V petek so bili obveščeni o vlomih v dve stanovanjski hiši v Konjskem. V enem primeru je storilec ukradel zlatnik in nekaj srebrnine, v drugem pa športne copate.

Sobota, 21. maj 2021

V jutranjih urah so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Debru, na območju Laškega. Storilec, ki je v hišo vlomi skozi terasna vrata, je ukradel zlatnino in ročno uro.

Vlom v stanovanjsko hišo so obravnavali tudi v Vojniku. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

Na delovišču v Rogatcu so obravnavali tatvino. Storilec je ukradel več paketov aluminijastih profilov, več izravnalne mase ter več vogalnikov in vijakov.

Okoli 9. ure dopoldne so bili obveščeni o prometni nesreči v Andražu nad Polzelo, kjer je voznik tovornega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z vozišča, pri čemer se je vozilo prevrnilo. Voznik se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

Okoli 10. ure so prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali na območju Radegunde, kjer je kolesarka v ostrem levem ovinku izgubila nadzor nad kolesom, padla in trčila v skalo ob cesti. Hudo poškodovano kolesarko so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

Nedelja, 22. maj 2022

Okoli 10. ure so v Udmatu, na območju Laškega obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročila voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Laškega proti Rimskim Toplicam. Na ravninskem delu vozišča je zapeljala na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal voznik osebnega vozila. V silovitem čelnem trčenju se je povzročiteljica laže poškodovala. Voznik osebnega vozila se je v trčenju hudo poškodoval. V prometni nesreči sta bili poškodovani še sopotnici v voznikovem vozilu in sicer ena huje, ena pa lažje. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Vir: PU Celje

Dogodki