Policijsko poročilo, 23. 3. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 300 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, tri z lažjimi in tri z materialno škodo.

Enemu vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo, so zasegli osebno vozilo.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policisti včeraj obravnavali ob 11.30 uri na območju Mozirja, kjer je 64-letni voznik delovnega stroja vozil po lokalni cesti, pri tem je med vožnjo do delovnega stroja pristopil 30-letni pešec, ki je nameraval stopiti na delovni stroj. Pešcu je spodrsnilo in je padel pod gosenico delovnega stroja, ki ga je poškodovala po nogi. Policisti bodo o prometni nesreči obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami so policisti včeraj zvečer obravnavali v Levcu, kjer je voznik osebnega vozila pred krožiščem zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebno vozilo, ki je vozilo pred njim. Zaradi trčenja je bil udeležen voznik osebnega vozila lažje telesno poškodovan. Povzročitelj prometne nesreče je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 1.33 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper povzročitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Drugo prometno nesrečo z lažji telesnimi poškodbami so policisti obravnavali na Meži – območje Dravograda, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in kolesar, ki se je pri padcu lažje telesno poškodoval. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pozivajo očividce, da o tem obvestijo Policijsko postajo Radlje ob Dravi na telefonsko številko 02/887-0600.

Prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami so policisti obravnavali tudi na območju Velenja, kjer se je poškodovala kolesarka, ki je sama padla s kolesom in se lažje poškodovala.

Danes zjutraj ob 00.30 uri so policisti PP Celje ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokaza 1,93 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so policisti pridržali, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat. Enega kršitelja so policisti pridržali.

Kriminaliteta

V Celju na Škapinovi ulici je neznani storilec s silo telesa poskušal vlomiti v stanovanje.

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec poškodoval pnevmatiko na osebnem vozilu.

Policisti so obravnavali tri kazniva dejanja grožnje in nasilje v družini, kjer so enemu osumljencu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljence bodo podali kazenske ovadbe na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Vir: PU Celje